Literatura
Cultura 24/08/2015

Margaret Atwood: "¿Acabo de ser censurada per parlar sobre els cabells dels candidats?"

L'autora va escriure una columna satírica sobre el primer ministre canadenc, el conservador Stephen Harper

Ara
1 min
L'escriptora canadenca Margaret atwood/ Viquipèdia

BarcelonaEl mitjà canadenc 'National Post' va censurar una columna satírica de l'escriptora Margaret Atwood sobre el pentinat del primer ministre canadenc i líder del partit conservador, Stephen Harper. L'autora de 'l'Assassí cec' i 'L'any del diluvi' va publicar un article on ironitzava sobre el debat polític entre Stephen Harper i el líder del partit liberal, Justin Trudeau. Els dos candidats es presenten a les eleccions del proper octubre.

L'article d'Atwood argumentava que el debat, que es va emetre per la televisió divendres passat, era molt superficial. El partit conservador va atacar la "falta d'experiència" de Justin Trudeau, líder del partit liberal. Atwood sobretot ironitzava sobre el fet que Harper digués que l'única qualitat que tenia Trudeau era que tenia "uns cabells macos". Hores després de la publicació, el 'National Post' va treure la publicació de la pàgina web al·legant que "els arguments no han estat constatats".

L'escriptora ha respost publicant al seu compte de Twitter: "Acabo de ser censurada? Pel meu petit comentari frívol i trapella sobre els cabells?", i ha afegit el 'tag' #Hairgate, que s'ha convertit en 'trending topic'. Atwood ha publicat també un comentari al Twitter del 'National Post': "Quins dels meus arguments estan malament? Quins són els arguments alternatius doncs, presumptament correctes?".

El comentari no ha tingut resposta a Twitter per part del mitjà canadenc però l'article ha estat publicat de nou a la pàgina oficial del 'National Post'.

stats