MÚSICA
Cultura 24/03/2011

El concurs Maria Canals omple Barcelona de pianos

Amb l’acció 'El Maria Canals porta cua', la programació OFF del prestigiós concurs de piano Maria Canals passeja per Barcelona un piano de cua. L’estació de metro d’Universitat acollirà, a més, concerts des de les 10 del matí fins a les 20 h

Redacció
2 min
Concurs Maria Canals

BarcelonaLa programació paral·lela al concurs de piano Maria Canals viurà avui una jornada atapeïda d’activitats al voltant del piano que haurà arrencat les 10 del matí amb la instal·lació del piano de cua de la iniciativa 'El Maria Canals porta cua' a la Plaça Bonanova al barri de Sarrià-Sant Gervasi. Aquest piano de cua estarà a la plaça fins a les set de la tarda.

També a les 10 del matí s’iniciaran els recitals al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat, en el marc de la Primavera Cultural que organitza TMB, que s’allargaran fins les 20 h. Es tracta d’un Yamaha de Gran cua que estarà tocat per participants del concurs així com estudiants de l’ESMUC, Conservatori Superior del Liceu, Conservatori Municipal de Barcelona, Conservatori de Badalona i Escola de Música Virtèlia.

A més d’aquestes activitats, el concurs oferirà concerts:

Màster Classe i recital concursant

Escola de Música Casp

Casp, 27

17.30 h

Eixample

Màster Classe i recital concursant

EMM Eixample

Sardenya, 358

18 h

Eixample

Recital concursant

Campus Mundet

FACEPA

18 h

Horta-Guinardó

Màster Classe i recital concursant

EMM Sant Andreu

Segadors, 2

19.30 h

Sant Andreu

Màster Classe i recital concursant

EMM Nou Barris

Rio de Janeiro, 11

19.15 h

Nou Barris

Recital concursant

Biblioteca de Catalunya

Hospital, 56

21 h

Ciutat Vella

Recital concursant

Hotel Plaza

Pl. Espanya 6-8

19.30 h

Sants-Montjuïc

Recital concursant

Biblioteca Bonnemaison

Sant Pere més Baix, 7

19 h

Ciutat Vella

Recital estudiants EMM

Can Ponsic i concursant

Centre Cívic Casa Orlandai

Jaume Piquet, 23

19 h

Sarrià-Sant Gervasi

El Concurs Internacional de Música Maria Canals és un projecte cultural de referència en l’escenari internacional, en el qual participen més d’un centenar joves intèrprets de primer nivell procedents de tot el món. Enguany se celebra del 13 al 26 de març al Palau de la Música Catalana i en aquesta edició incorpora importants novetats amb l’objectiu d’incrementar el seu nivell i prestigi, i consolidar la relació i interacció del concurs amb el públic melòman i la societat catalana.

El Concurs Internacional de Música Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, és fundat l’any 1954 gràcies a l’empenta de Maria Canals i els seu marit, Rossend Llates, i a la col·laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es converteix en el primer concurs espanyol en ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de qui obté la llicència per organitzar a Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant.

stats