Cultura 03/02/2021

Marilyn Manson, abandonat per la discogràfica i acomiadat de dues sèries, nega les acusacions d'abús sexual

"Totes les meves relacions íntimes sempre han sigut consentides", afirma el cantant

2 min
Marilyn Manson

BarcelonaMarilyn Manson ha respost a les acusacions de la seva exparella, l'actriu Evan Rachel Wood, que aquest dilluns el va acusar en un post d'Instagram d'haver abusat d'ella "horriblement durant anys". El cantant, de nom real Brian Warner, també ha fet servir Instagram per respondre a Wood: "Òbviament, el meu art i la meva vida han atret sempre la polèmica, però aquestes últimes al·legacions contra mi són horribles distorsions de la realitat. Totes les meves relacions íntimes sempre han sigut consentides i amb parelles afins", afirma Manson. "Més enllà de com –i per què– altres persones vulguin tergiversar el passat, aquesta és la veritat".

L'actriu ja havia explicat que en el passat havia sigut víctima d'abusos sexuals en el marc d'una relació de parella i, de fet, és una de les veus més destacades del moviment Me Too, però no havia revelat el nom de l'abusador fins que dilluns va escriure a Instagram: "El nom del meu abusador és Brian Warner, conegut per tothom com a Marilyn Manson". Wood i Manson van començar una relació el 2006, quan l'actriu tenia 19 anys, i van ser parella fins al 2010. En una compareixença al Congrés dels Estats Units per demanar una llei federal de protecció a les víctimes d'abusos, l'actriu va explicar que havia patit "abusos mentals, físics i sexuals tòxics" que incloïen "amenaces, manipulació i assetjament psicològic". "L'home que deia que m’estimava em va violar”, va afirmar llavors sense revelar-ne la identitat.

Les acusacions de l'actriu ja han passat factura al cantant, que ha vist com l'acomiadaven de la seva última discogràfica, Loma Vista Recordings, que ha anunciat que no tornarà a treballar amb Manson i deixarà de promocionar el seu últim disc, We are chaos. El músic també ha estat acomiadat de les dues sèries on estava contractat, American Gods i Creepshow. Starz, el canal que produeix American Gods, també ha anunciat que eliminaria la presència de Manson dels episodis de la tercera temporada que ja havia gravat però que encara no s'han emès, en què interpreta el cantant d'una banda de death metal. Pel que fa a la sèrie Creepshow, Manson hi havia d'interpretar un personatge a la segona temporada però la plataforma Shudder ha anunciat que contractaran un altre actor per al seu paper. L'última empresa que ha girat l'esquena a Manson ha sigut la seva agència de representació artística, CAA, que també representa Evan Rachel Wood.

stats