Equipaments culturals
Cultura 21/07/2021

Marina Garcés i Yayo Herrero marxen del Macba

Dimiteixen com a protesta pels acomiadaments de Tanya Barson i Pablo Martínez

1 min
La filòsofa Marina Garcés.

BarcelonaContinua la tempesta d'estiu al Macba. La filòsofa Marina Garcés i l'antropòloga Yayo Herrero deixen els seus càrrecs en el Programa d'Estudis Independents (PEI) del museu com a protesta pels acomiadaments de la conservadora en cap, Tanya Barson, i del cap de programes públics, Pablo Martínez. "Després que el Macba hagi acomiadat Pablo Martínez, director d’activitats públiques del museu, presento la meva renúncia a la direcció acadèmica del programa, juntament amb Yayo Herrero. Un pas trist i que deixa, altre cop, estudiants i professors sense cap consideració", explica Garcés en un comunicat.

"Portem mesos treballant, juntament amb Pablo Martínez, en el disseny i organització del PEI del curs 2021-2022. Fins al dia d'avui, i amb els estudiants ja en procés de matrícula i el professorat ja compromès, totes tres conformàvem la direcció acadèmica –diu Garcés–. Volem comunicar la nostra decisió de no continuar amb aquesta funció. Ni l'enforcament en la nova organització del Macba, ni el desmantellament de l'equip de direcció del PEI, ni per descomptat les formes amb què s'han produït els cessaments de Pablo Martínez i Tanya Barson ens fan sentir còmodes ni ens permeten desenvolupar les tasques que ens corresponien".

Garcés i Herrero ho deixen "amb la tristesa i el convenciment que el fet que s'hagin fet aquests canvis abans que s'incorpori i decideixi la nova directora, Elvira Dyangani Ose, elimina" el que creien "que hauria sigut una molt bona col·laboració".

stats