Música
Cultura 04/06/2015

Els directors del Festival Mas i Mas es queixen que la Generalitat no els paga des del 2013

El programa compta amb 300 actuacions de petit format concentrades sobretot al mes d'agost al Born CC, Jamboree, Moog, Tarantos, Palau de la Música i el Reial Cercle Artístic

Ara
3 min
Maria del Mar Bonet, ahir a Barcelona, durant la presentació del concert d’avui.

BarcelonaJoan Mas i Pere Pons, director executiu i director artístic del San Miguel Mas i Mas Festival, s'han queixat aquest dijous, durant la presentació de la nova edició de la cita musical, de l'impagament de l'aportació anual de la Generalitat, que es troba al voltant dels 40.000 euros d'un total pressupostari que frega els 500.000 euros. "No ens ha arribat l'aportació del 2013 ni la del 2014 de la Generalitat –han dit–. Ens queixem perquè tenim constància que per altres festivals sí que hi ha liquiditat. No es pot continuar pensant en festivals de primera i de segona". La versió de la Generalitat, però, matisa les declaracions de Joan Mas i Pere Pons: "El 2013 s'ha pagat al mes de maig, el 2014 no s'ha pagat perquè no es va convocar la subvenció i el 2015 es pagarà després del festival, igual que en tots els altres casos, tal com vam acordar amb el sector l'any 2009".

La tretzena edició del Festival Mas i Mas presentarà la formació Miles Tribut Big Band, una banda especialment creada per commemorar els 55 anys de la publicació del disc de Miles Davis i Gil Evans 'Sketches of Spain'. La big band inaugurarà el festival el 28 de juliol al Palau de la Música, amb la presència destacada de solistes com Carles Benavent, Llibert Fortuny, Matthew Simon, Jordi Bonell o Andrea Motis, i una selecció de vents de la Sant Andreu Jazz Band. El Festival incorpora enguany el Reial Cercle Artístic com a escenari, i comptarà entre altres amb l'actuació de Maria del Mar Bonet, Rocío Márquez, Judit Nedderman, Marco Mezquida, Horacio Fumero o la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

El Reial Cercle Artístic, nou espai que s'incorpora al festival

El Born Centre Cultural, el Jamboree, el Moog, el Palau de la Música Catalana, el Reial Cercle Artístic, i la sala Tarantos seran els escenaris d'aquesta edició del Mas i Mas Festival, un clàssic ja de l'agost barceloní. El Reial Cercle Artístic és, doncs, l'únic nou espai que s'incorpora, i on enguany se celebraran els concerts de música clàssica.

La Miles Tribut Band és la gran producció del festival per aquesta edició. Formada per commemorar el 55è aniversari del disc de Miles Davis i Gil Evans 'Sketches of Spain', la banda inclou alguns solistes de prestigi, com Llibert Fortuny, Matthew Simon, Jordi Bonell i Carles Benavent, que és l'únic músic del país que va compartir escenari amb Davis. També en formaran part Andrea Motis i Magalí Datzira, i tots estaran acompanyats per una àmplia selecció de vents procedents de la Sant Andreu Jazz Band.

A més, la banda aprofitarà l'avinentesa per presentar l'edició remasteritzada del disc que recull aquesta experiència amb un repertori de peces de les diferents etapes que van definir Miles Davis.

Rocío Márquez tancarà el Mas i Mas

El concert de cloenda del festival també tindrà lloc al Palau de la Música, tot i que no tindrà cap relació amb l'inaugural. Estarà centrat en una de les noves veus de l'univers flamenc, Rocío Márquez, que presentarà el seu darrer disc, 'El niño', amb la participació del patriarca de la guitarra flamenca, Pepe Habichuela. Durant el festival també passaran pel Palau el pianista de jazz Marco Mezquida, els tres grans solistes de piano clàssic Jordi Masó, Sergy Belyavskiy i Àlex Alguacil i, finalment, la Barcelona Gipsy KLezmer Orchestra amb la cantant Kayah.

En plena celebració del seu 55è aniversari, la sala Jamboree programarà noms destacats del jazz, blues i soul actual, internacionals i locals, com Joe Luis Walker, Kenny Barron & Dave Holland, Jerry Gonzalez, David Sánchez o Jean Touissiant.

El cicle '30 minuts de clàssica' es trasllada enguany al Reial Cercle Artístic, situat a la seu del Palau Pignatelli, al barri gòtic. La programació es presenta com un intent de posar en relleu la relació de la ciutat i els seus creadors. Per això s'hi interpretaran obres d'importants compositors del país, com Josep Maria Guix, Domènech González de la Rubia, Francesc Guzman o Anna Cazurra.

Al Born Centre Cultural (que va debutar l'any passat amb èxit com a escenari, segons els organitzadors) s'hi celebrarà el cicle de concerts 'Sona el món i torna al Born', amb l'actuació destacada de Maria del Mar Bonet (1 i 2 d'agost) presentant el seu espectacle 'Homenatges', amb els músics Dani Espasa i Antonio Sánchez. Pel Born CC hi passaran també Joan Margarit i Carles Margarit amb l'espectacle 'Noera lluny ni difícil', Judit Nedderman i Pedro Javier González & Horacio Fumero.

stats