Cultura 09/09/2012

Mascarell veu "cínic" que Extremadura redueixi l'IVA cultural malgrat ser una autonomia "subvencionada"

El conseller de Cultura considera "impropi" l'anunci de Monago de compensar l'IVA a la cultura perquè els extremenys paguin el 13% i no el 21%

Efe
1 min
Ferran Mascarell entrant aquest dimarts a la reunió de Govern / PERE TORDERA

BarcelonaEl conseller català de Cultura, Ferran Mascarell, ha titllat avui de "cínic" el president extremeny, José Antonio Monago, per planejar compensacions a la pujada de l'IVA a la cultura, en una autonomia que, segons l'opinió del conseller, "no crea riquesa" i està "subvencionada amb els diners de tots".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mascarell ha considerat "impropi, impossible i molt incorrecte" el plantejament de Monago: "L'acabarem pagant també els que aportem a les subvencions que arriben a Extremadura", ha afirmat el conseller, que ha invitat Monago a convèncer el Govern de Mariano Rajoy perquè decreti una rebaixa de l'IVA a la cultura.

El president extremeny va dir dissabte que compensaria l'increment perquè en comptes del 21%, els ciutadans de la comunitat paguin el 13%.

"Extremadura és una comunitat que en termes generals rep contribució de tots els espanyols. Històricament la riquesa que crea està per sota de la que rep", ha recalcat.

Segons Mascarell, si el govern extremeny planteja aquesta rebaixa de l'IVA és "perquè deu tenir sobrant. I si té sobrant ens hauríem de plantejar com és que el té, sent una autonomia que no crea riquesa, que està subvencionada amb els diners de tots".

De la seva banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha carregat contra el president extremeny per criticar la proposta de pacte fiscal català, que segons el seu parer es resumeix en que "Catalunya demana i Extremadura paga": "(Monago) està sembrant de nou una llavor de la confrontació i de la incomprensió cap a Catalunya, amb uns plantejaments absolutament falsos", ha declarat a la mateixa emissora.

stats