Música

Sopa de Cabra: "Si ara mateix parléssim, ens haurien de ficar a Soto del Real"

El grup cancel·la una roda de premsa com a protesta per l'empresonament de Cuixart i Sànchez

Sopa de Cabra ha cancel·lat aquest dimarts la roda de premsa de presentació del festival La Nit dels Sopa com a protesta per les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. "Estem trasbalsats, com la major part del país. Ens sembla oportú suspendre la roda de premsa en solidaritat amb unes entitats, l'ANC i Òmnium, que han catalitzat un moviment reivindicatiu i pacífic exemplar. La prioritat és defensar aquesta gent. Són gent d’una gran qualitat humana i són els nostres amics. Si ara mateix parléssim, ens haurien de posar a Soto del Real amb ells”, ha dit el vocalista del grup gironí, Gerard Quintana.

“En moments difícils com els que estem vivint se’ns fa molt difícil pensar en música. La música és tendresa i amor. Estem preocupats pel que passa al país i pel que està provocant aquesta democràcia totalitària que ens governa. Parlar del nostre festival és parlar d’un dia que ens fa molta il·lusió, d’un dia que serà molt bonic. Ara mateix, parlar-ne no és el que toca”, ha afegit Josep Thió, guitarrista de Sopa de Cabra.

La Nit dels Sopa, inclosa dins la programació del festival Temporada Alta, se celebrarà el 9 de desembre al Pavelló d'Esports de Fontajau, a Girona. A més de Sopa de Cabra, hi actuaran Adrià Puntí i M-Clan. “El festival serà una gran festa que unirà dos grups de Girona i un de Múrcia. Precisament, dues de les ciutats més reprimides darrerament per l’Estat”, ha dit Quintana.