Dansa
Cultura 24/02/2011

Paul McCartney composa per al ballet de Nova York

L'obra, feta en col·laboració amb el director Martin Chief, s'estrenarà el 22 de setembre

Efe
1 min
Paul McCartney

LondresPaul McCarney ha anunciat el projecte de col·laboració amb la companyia del Ballet de Nova York, per la qual ha composat peces de música clàssica que seran interpretades la temporada 2011/12.

"M'interessen les àrees en què mai he treballat així que em va entusiasmar la idea", ha manifestat l'ex Beatle en un comunicat a la seva web. McCartney ultima el projecte juntament amb el director de la companyia Martin Chief, amb qui es van conèixer a la gala d'hivern de l'Escola del Ballet Americà. Allà es va començar a gestar l'obra conjunta. "Com la resta de la meva generació, vaig créixer com un gran seguidor dels Beatles", ha apuntat Chief. "Estic encantat que Paul hagi acceptat escriure partitures per a nosaltres".

Paul McCartney s'estrena com a compositor de melodies clàssiques per dansa, un exercici que, segons ha explicat, és més abstracte que escriure cançons. "Intentar compondre música que expressa emocions –por, amor, empipament, tristesa– em va semblar un repte estimulant".

L'obra –una història d'amor que, segons el New York Times, es titularà El regne oceànic– s'estrenarà el proper 22 de setembre, a la gala de tardor del ballet de Nova York. En honor al beatle, els ballarins representaran Union Jack de Georges Balanchine.

Tot i que no s'ha fet públic el calendari d'actuacions de la temporada 2011/12, es preveu que la col·laboració entre McCArtney i Martins s'allargui tota la temporada.

stats