Cultura 02/07/2021

El Mercat de Música Viva de Vic recupera el públic presencial

El festival inclourà una vintena d'estrenes per dinamitzar el sector

Júlia Claramunt
2 min
Roger Mas estrenarà disc al Mercat de Música Viva de Vic.

BarcelonaEl 33è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) tornarà a la presencialitat del 15 al 18 de setembre, després d’una edició anterior marcada per la virtualitat. El MMVV vol recuperar la "normalitat" i contribuir a la dinamització del sector, posant el focus en la seva funció d'altaveu de noves propostes de música en viu. "És fonamental que el sector mantingui l'esperança, que hi hagi negoci", ha recalcat aquest divendres el director artístic del Mercat, Marc Lloret.

Més d'una vintena d'artistes estrenaran els seus nous projectes, entre els quals el duet Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, protagonitzaran la inauguració al Teatre de l’Atlàntida. Jansky combinen música electrònica i poesia i van ser premiats per la BBC amb el guardó Sound of the Year per les gravacions dels sons dels insectes de les Balears, que constitueixen la base del seu últim projecte, Insecta Dance Music. El Mercat també servirà per a l'estrena de discos d'Anna Ferrer (un àlbum produït pel Niño de Elche), Roger Mas i El Petit de Cal Eril, i per a la presentació d'un espectacle de Sílvia Comes amb textos del poeta Jaime Gil de Biedma.

La programació del MMVV també inclou concerts de la rapera xilena Ana Tijoux, del duo Astola y Ratón, guardonats al millor disc de flamenc en els Premis de la Música Independent, de la Balkan Paradise Orchestra i de grups i artistes com Enric Montefusco, Flashy Ice Cream, Rodrigo Laviña y Su Combo, Cala Vento, Cesk Freixas, Power Burkas, Caïm Riba, Albert Lax i Magalí Sare & Manel Fortià. En total, hi ha programats una trentena de concerts per als professionals acreditats i una vintena més per al públic general. Les actuacions es faran en set escenaris de Vic: el Teatre i l’Auditori de l’Atlàntida, la Carpa de l’Atlàntida, l’exterior de la Jazz Cava, la plaça dels Màrtirs, l’escenari Goufone al parc Bassa dels Germans Maristes i el nou escenari Damm, ubicat a la zona esportiva i on es podrà veure Tribade, Oques Grasses, Zoo i Suu. Per als més petits hi ha previst l'espectacle KLÉ, sobre l'obra de l'artista Paul Klee, a càrrec d'Addaura Teatre Visual i Surrealismus Band amb la col·laboració dels components del grup Blaumut.

600 professionals

L'activitat professional del Mercat, el MMVV Pro Catalan Arts, es durà a terme presencialment del dimecres 15 al divendres 17 als tres espais de l'Atlàntida, i s'hi espera acreditar uns 600 professionals. El MMVV Pro Catalan Arts se centra en dos pilars: l’estrena d’espectacles en directe i les activitats professionals pròpiament, com pitchings (presentacions de 3 minuts), jornades de treball en forma de conferències, reunions sectorials, presentacions de projectes i speed meetings (reunions ràpides). L'organització preveu que tots els concerts de la programació professional així com algunes activitats professionals es puguin seguir en streaming.

A més, el MMVV Pro Catalan Arts té per objectiu fomentar el diàleg amb la resta de l’Estat –aquest any hi assistiran les comunitats d’Euskadi, Galícia, Extremadura, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Andalusia–, i teixir relacions d’intercanvi musical amb altres països, sobretot a Europa i l'Amèrica Llatina, on des de fa anys es considera el Mercat com la porta d’entrada a Europa. 

stats