Arts escèniques
Cultura 22/03/2022

Més musical en català: Jordi Bosch i Mercè Martínez protagonitzaran 'Golfus de Roma'

L'espectacle s'estrenarà el 23 de setembre al Teatre Condal

2 min
Presentació de la companyia que representarà 'Golfus de Roma' al Teatre Condal

BarcelonaEl Teatre Condal ja escalfa motors per a la temporada vinent, que inaugurarà amb el musical Golfus de Roma de Stephen Sondheim, Burt Shevelove i Larry Gelbart. L'espectacle serà encapçalat per Jordi Bosch i Mercè Martínez, tindrà 24 intèrprets a escena i es representarà en català. "És una aposta decidida per demostrar que les grans produccions musicals es poden fer en català", afirma el director de Golfus de Roma i del Teatre Condal, Daniel Anglès, que defineix l'espectacle com "una festa i el musical més divertit de la història". Xavi Mestres assumirà la direcció musical del muntatge, que s'estrenarà a Barcelona el 23 de setembre.

Jordi Bosch interpretarà el personatge de Pseudolus, un esclau romà mandrós i astut que està disposat a fer qualsevol cosa per aconseguir la llibertat. "Estic molt content, aquest paper és un regal", afirma Bosch, que des del 2009 no actuava en un musical. L'última vegada va ser amb Spamalot de Monty Phyton. "Em pensava que aquell seria l'últim", afegeix l'actor. Golfus de Roma es va estrenar el 9 de setembre de l'any passat al Teatro La Latina de Madrid, on l'han vist prop de 100.000 espectadors, i amb Carlos Latre al capdavant.

Per a la versió en català hi haurà alguns intèrprets nous i d'altres que ja han fet la temporada madrilenya. Mercè Martínez serà la Dòmina, la mestressa de Pseudolus; i el marit d'ella, Sennex, l'interpretarà Roger Julià. Al repartiment també hi haurà Víctor Arbelo, Frank Capdet, Ana San Martín, Eloi Gómez, Meritxell Duró i el pallasso Oriolo en el paper d'Erronius. Golfus de Roma relata les estratègies de Pseudolus per aconseguir la llibertat. L'esclau arribarà a un pacte amb el fill de l'amo, que li prometrà alliberar-lo si a canvi aconsegueix que Philia s'enamori d'ell i fugi del general que l'ha comprat.

stats