Cultura 30/11/2016

Miguel Zugaza deixa la direcció del Museu del Prado després de 15 anys

Tornarà a dirigir el Museu de Belles Arts de Bilbao arran de la jubilació del director actual de la institució

Efe
1 min
Miguel Zugaza deixa la direcció del Museu del Prado després de 15 anys

MadridMiguel Zugaza deixarà la direcció del Museu del Prado després de 15 anys al càrrec i tornarà a dirigir el Museu de Belles Arts de Bilbao, arran de la jubilació de l'actual director de la institució basca, Javier Viar.

Segons informa el Museu del Prado en un comunicat, Miguel Zugaza (Durando, Biscaia, 1964), ha anunciat aquest matí a la comissió permanent del patronat del museu la seva decisió de tornar al Museu de Belles Arts de Bilbao. En aquesta nota afirma que se sent "molt afortunat per l'oportunitat de tornar al Museu de Belles Ats de Bilbao –el va dirigir entre els anys 1995 i 2001– i poder-li oferir tota l'experiència adquirida".

Pel que fa al seu pas pel Museu del Prado, Zugaza diu també que dóna per "acomplits" els objectius que s'havia plantejat i agraeix les mostres de suport que ha rebut al llarg d'aquests anys.

Miguel Zugaza abandona la direcció del Museu del Prado després de deixar encaminats alguns reptes de futur importants per a la institució: la culminació del Campus del Museu del Prado i l'ampliació del museu amb el Salón de Reinos.

stats