Música
Cultura 27/06/2011

Miklos Perény, András Schiff i Yuuko Shiokawa participaran al concert-homenatge a Pau Casals

Un documental, l'edició en paper de l''Himne de les Nacions' i un cicle de conferències completen els actes del 40è aniversari de l'entrega de la Medalla de la Pau al músic

Efe
2 min

BarcelonaL'homenatge a la trajectòria de Pau Casals com a "com a músic i com a persona" se celebrarà el 14 de setembre al Palau de la Música. Figures com el violoncelista Miklos Perény, que va ser alumne de Casals, el pianista András Schiff i el violinista Yuuko Shiokawa també participaran al concert-homenatge que commemora els quaranta anys de l'entrega de la Medalla de la Pau a l'ONU.

El concert coincideix amb el cinquantè aniversari del concert a la Casa Blanca davant del president Kennedy i el repertori que es presentarà serà el mateix: cinc peces per a violoncel i piano de Couperin, a més d'obres de Shumann, Mendelssohn i Beethoven. El Cor Jove i el Cor de Noies del Orfeó Català interpretaran El cant dels ocells i també es reproduirà el parlament que Casals va fer a l'ONU.

L'homenatge a Pau Casals es completarà amb documental de Televisió de Catalunya, l'edició en paper de les partitures de l'Himne de les Nacions Unides (El cant dels ocells) per l'Editorial Boileau i un cicle de conferències per donar a conèixer la figura del músic. És "la commemoració d'una vida", com ha explicat Joan Carles Brugué, president de la Comissió Executiva de la Fundació Pau Casals.

A la presentació dels actes, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, també ha fet referència al concert que es volia celebrar el 24 d'octubre a la seu de les Nacions Unides. "El plantejament de l'ONU és complexe i no està madur" i "fins que no estigui tot lligat no es tornarà a parlar de l'assumpte", ha apuntat. Mascarell també ha glossat la figura de Pau Casals i ha dit no estar gaire segur "de si tenim prou coneixement del que va representar com a ciutadà, home de pau i defensor de la democràcia".

stats