CINEMA
Cultura 13/01/2011

Lisbeth Salander ens ensenya la cara

De 'La red social' a l'adaptació d''Els homes que no estimaven les dones', Fincher transforma radicalment el rostre de Rooney Mara

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Fins fa ben poc, l'actriu Rooney Mara (Nova York, 1985) era pràcticament desconeguda. Havia tingut papers en algunes sèries televisives i havia fet les seves incursions en la gran pantalla. Però David Fincher va canviar la seva fama quan la va dirigir a La red social. Mara interpretava el paper de la xicota de Mark Zuckerberg, patidora i gairebé indefensa. Tots ens vam quedar amb aquesta imatge; però ara Mara arriba amb un nou i sorprenent rostre: el de Lisbeth Salander, la hacker violenta i misantròpica del best-seller d'Stieg Larsson Els homes que no estimaven les dones, la primera part de la trilogia novel·lística Millennium. Un reportatge publicat per la revista W sobre el rodatge a Estocolm n'ha mostrat algunes imatges.

Al capdavant d'aquesta adaptació també hi ha David Fincher, a qui no faltaven ganes de tornar a treballar amb Mara. "Vaig voler-la des del principi", diu el director. Això sí, totalment transformada: tatuatges, músculs, roba de cuir i una expressió lluitadora i violenta. Una guerrera agressiva i desafiant. Ningú no confiava que aquella noia tan baixeta i fràgil, que caminava amb el pes de la letargia sobre les esquenes, pogués convertir-se en la cara de Salander. Ens trobem amb una Mara menuda però forta, amb la cabellera tallada i la pell més pàl·lida que mai, que no té res a veure amb la trista senyora de Zuckerberg. Les imatges parlen per si soles.

stats