Cinema
Cultura 31/08/2015

Cinc pel·lícules imprescindibles de Wes Craven

Amb sagues com les de 'Malson a Elm Street' i 'Scream', el cineasta –mort als 76 anys– s'ha convertit en un dels directors nord-americans més emblemàtics del cinema de terror

Ara
2 min
Wes Craven a la cerimònia dels Òscar el 2011 / REUTERS

BarcelonaEl director Wes Craven ha mort aquest diumenge, 30 d'agost, a causa d'un tumor cerebral. El cineasta ha dirigit nombroses pel·lícules que s'han convertit en clàssics de terror.

1. 'The hills have eyes' ('Las colinas tienen ojos') (1977)

'Las colinas tienen ojos' va ser una de les primeres produccions de Craven. Protagonitzada per Susan Lanier, Michael Berryman i Dee Wallace, el film parla sobre una família que durant un viatge per carretera tenen un accident i es queden aturats enmig del desert de Nevada, on són perseguits per caníbals deformats que s'amaguen a les muntanyes. La cinta va tenir nombroses seqüeles i 'remakes' i es va convertir en una pel·lícula de culte.

2. 'Malson a Elm Street' (1984)

Una de les pel·lícules més conegudes del director nord-americà i amb la qual Johnny Deep va debutar al cinema. 'Malson a Elm Street' es va estrenar als cinemes el 1984 i explica la història del psicòpata Freddy Krueger, interpretat per Robert Englund. La pel·lícula va ser un èxit de taquilla que va recaptar més de 23 milions d'euros. El film de Craven va anar seguit de diverses seqüeles, també taquilleres. L'última d'elles va ser dirigida per Samuel Bayer l'any 2010.

3. 'El monstre del pantà' (1990)

Als anys 90, Craven va portar a la gran pantalla 'El monstre del pantà', un personatge fictici de DC còmics creat el 1971 pel dibuixant Bernie Wrightson i Len Wein. La pel·lícula va tornar a posar en circulació els còmics sobre el personatge.

4. 'Música del cor' (1999)

Amb un repartiment de luxe, Wes Craven va deixar temporalment el gènere de terror per dirigir 'Música del cor'. La pel·lícula parla sobre Roberta Guaspari, protagonitzada per Meryl Streep, una dona que decideix ensenyar a tocar el violí en un barri humil de Nova York després que el seu marit l'abandonés.

5. 'Scream 4' (2011)

Un dels últims treballs de Craven ha estat 'Scream 4', estrenada el 2011 i que finalitza la saga 'Scream' (Craven ha dirigit les quatre parts de la tetralogia). Sidney torna a ser la protagonista del film, que torna al seu poble natal per promocionar el seu llibre 'Out of darkness'. L'assassí de la màscara que va intentar matar-la fa 10 anys, torna per mirar de rematar la feina.

stats