Cultura 10/02/2014

Wert: "No puc ser a dos llocs alhora"

Mentre el ministre de Cultura afirma que s'han d'encaixar les crítiques, el PSOE en demana la dimissió

Agències
1 min

BarcelonaEl ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert ha declarat avui a Londres: "Respecto les crítiques per no haver assistit a la cerimònia dels Goya, però no puc ser a dos llocs alhora". Wert havia justificat la seva absència al·legant "problemes d'agenda" per la reunió que tenia prevista avui a Londres amb el ministre britànic d'Empresa i Innovació, Vince Cable.

En declaracions a TVE, Wert ha afirmat que "cap persona del món del cinema pot dir que he deixat d'atendre'l quan m'ho han sol·licitat" i ha felicitat els guanyadors dels Goya. El ministre ha recordat que ha assistit a les altres edicions Goya i a totes les edicions dels premis Forqué. Sobre la reunió amb Cable, Wert ha assegurat que "ha estat un intercanvi d'opinions extremadament interessant i útil".

El secretari d'Estat de Cultura, José Maria Lassalle, que va ser el màxim representant del ministeri de Cultura als Goya per l'absència del ministre, ha afirmat que els polítics han d'acceptar "amb naturalitat" les crítiques dels ciutadans. El portaveu econòmic del PP al Congrés dels Diputats, Vicente Martínez Pujalte, ha desaprovat les crítiques contra Wert dient que "el sou no inclou que t'insultin".

D'altra banda, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha denunciat que Wert "ha faltat greument al respecte a la cultura", en abstenir-se d'assistir al lliurament dels premis Goya, i ha assegurat que confia que sigui el seu "últim insult" a aquest sector perquè espera que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el cessi "aquesta setmana".

stats