Cultura 27/05/2015

Mishima, Jarabe de Palo i Els Amics de les Arts actuaran a les Nits Gaudí de la Torre Bellesguard

L'edifici de l'arquitecte Antoni Gaudí serà l'escenari d'un festival que vol fugir dels actes multitudinaris amb concerts amb un aforament màxim de 300 persones

Agències
2 min
La Torre de Bellesguard serà l'espai que acollirà els concerts de les 'Nits Gaudí' / PAU CORTINA (ACN)

BarcelonaLa segona edició de les Nits Gaudí a la Torre Bellesguard de Barcelona, d'Antoni Gaudí, acollirà els concerts 'premium' de Mishima, Jarabe de Palo, Andrea Motis i Els Amics de les Arts entre el 25 de juny i el 15 de setembre. Aquests quatre grups i artistes són les quatre apostes fortes del festival, que enguany ha programat un total de 47 concerts de tot tipus de música, com blues, jazz, músiques del món, pop i pop-indie.

Si l'any passat va acollir un total de 5.000 assistents en totes les actuacions, aquest any se n'esperen 10.000 amb l'aforament ampliat a 300 persones en cada concert. Els dimecres s'han programat concerts de blues, els dijous de jazz, els divendres de flamenc i el dissabte de músiques del món de diversos artistes. Pel que fa als caps de cartell, Els Amics de les Arts actuaran el 30 de juny, Mishima el 28 de juliol, Andrea Motis el 18 d'agost i Jarabe de Palo el 15 de setembre, que tancaran les Nits Gaudí 2015.

El responsable del festival, Pol Gago, ha explicat que amb aquests quatre concerts 'premium' es vol fugir dels festivals multitudinaris de moda i s'aposta per la qualitat i l'exclusivitat. Sota l'eslògan 'Les millors nits, amb el millor arquitecte del món', en aquesta edició s'inaugurarà un 'chill-out' perquè després dels concerts es pugui menjar i beure alguna cosa i seguir gaudint dels jardins i d'un entorn privilegiat obra de l'arquitecte català Antoni Gaudí, en què també es pot sopar.

La Torre Bellesguard va ser construïda per Antoni Gaudí entre el 1900 i el 1909, amb unes formes entre el modernisme i el gòtic molt poc habituals en la seva obra, inspirades en el castell medieval de Martí I l'Humà, l'últim rei de la dinastia catalana del Casal de Barcelona, que va viure a Bellesguard fins que va morir el 1410.

stats