Música
Cultura 24/10/2019

Mishima omple el Liceu en la celebració del 20è aniversari del grup

Durant el concert el quintet barceloní ha recordat els presos polítics

Acn
2 min
David Carabén durant el concert de Mishima al Liceu

BarcelonaEntrades exhaurides. Aquest era el bon presagi amb què el grup barceloní Mishima sortia a l'escenari del Gran Teatre del Liceu aquest dimecres. El concert, inclòs en el Suite Festival, formava part de la gira del disc en directe Ara i aquí, i servia també per celebrar el vintè aniversari del grup que lidera David Carabén. El quintet tornarà a actuar a Barcelona el 29 d'octubre en un concert solidari amb Open Arms, i més endavant farà parada a Vic i a Manresa.

Al Liceu, Mishima ha homenatjat les cançons que els han acompanyat durant els 20 anys que porten dalt dels escenaris. A les nou de la nit, els primers compassos de L'or han sonat enèrgics per donar la benvinguda al públic, que ha reaccionat amb cridòria i aplaudiments. L'ha seguit Tot torna a començar, amb una tornada que els assistents han corejat seguint la veu embolcallant de David Carabén. El cantant s'ha mostrat molt comunicatiu durant el concert i, després d'entonar Cert, clar i breu, Una sola manera i My whole life crying –rescatada del primer àlbum dels barcelonins, Lipstick traces (2000)–, ha dirigit al públic unes paraules reivindicatives dedicades als líders independentistes empresonats.

Carabén ha recordat que la vigília de l'1 d'octubre del 2017 Mishima va actuar en diverses escoles, i ha expressat que des d'aleshores la cançó S'haurà de fer de nit els recorda a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Tot seguit el públic ha cridat consignes a favor de la llibertat que no s'han apagat fins que ha començat a sonar la cançó.

El concert, amb nombroses picades d'ullet a actuacions passades del grup, ha viscut un moment àlgid quan els de Barcelona han fet pujar a l'escenari el Quartet Brossa, amb qui ja havien actuat anteriorment a la sala Apolo (on van enregistrar Ara i aquí). Junts han interpretat L'ombra feixuga i L'estrany.

L'electricitat de Menteix la primavera ha fet aixecar de les butaques el públic, que ha seguit ballant i cantant amb Guspira, estel o carícia. Cap a la meitat de la vetllada, el quintet ha aprofitat la cançó Mentre floreixen les flors per recordar el concert que farà la setmana que ve a la sala Apolo –amb les entrades ja exhaurides– per recaptar diners per a l'ONG Proactiva Open Arms.

Mishima ha encarat el tram final de l'espectacle amb temes com L'última ressaca i No obeir, a més de Qui més estima, Mai més, L'olor de la nit i El camí més llarg, que ha posat punt final a la nit.

Tot plegat en un escenari fet a mida per a Mishima, amb els teclats de Marc Lloret i la bateria d'Alfons Serra en una tarima a la part superior, i una zona inferior reservada per a Carabén i Dani Vega amb les guitarres i Xavi Caparrós amb el baix. Tots cinc han actuat en molts moments amb el contorn retallat amb focus de colors per il·luminar un Liceu que s'ha acomiadat del quintet amb una gran ovació.

stats