Cultura 15/07/2015

El MNAC rep una important col·lecció d'art romànic i gòtic

Disset obres de la Col·lecció Antonio Gallardo Ballart ingressaran al Museu Nacional gràcies a un acord del col·leccionista amb el museu i els departament d'Economia i Coneixement i de Cultura de la Generalitat en concepte de pagament d'impostos i drets de successió. Es tracta de l'ingrés d'art medieval al museu més important des dels anys 50

Ara
1 min
Imatge de la signatura de la donació del fons Col·lecció Antonio Gallardo Ballart /MNAC

BarcelonaEl col·leccionista Antonio Gallardo Ballart, el conseller Andreu Mas-Colell, com a representant dels departaments d'Economia i Coneixement de la Generalitat, i Miquel Roca, el president del Museu Nacional d'Art de Catalunya han signat aquest matí l'acord per què una part de la col·lecció Gallardo Ballart d'art romànic i gòtic ingressi al museu en concepte de donació i la resta en concepte de pagament d'impostos i drets de successió. Es tracta de l'ingrés d'art medieval al museu més important des dels anys 50 i les primeres obres, disset, arribaran al museu a la tardor.

Entre les disset obres que s’incorporen a la col·lecció d’art medieval del museu hi ha importants peces d’artistes clau dels segles XIV i XV, com ara els Serra, Lluís Borrassà o Bernat Martorell, Martín Bernat o Nicolás Francés. Pel que fa a les obres d’art romànic, cal destacar fragments de pintura mural procedents de monuments de Catalunya i Castella, tots ells datats als segles XII i XIII que complementen els fons del museu.

stats