Cultura 15/06/2011

EL MNAC reobrirà les sales de romànic el 29 de juny

S'han renovat el discurs museogràfic, que incorpora les darreres novetats científiques, i les instal·lacions, que milloren la il·luminació de les obres i la conservació preventiva

Redacció
1 min
Vista del Museu Nacional d'Art de Catalunya

BarcelonaLa col·lecció d'art romànic del MNAC tornarà a obrir les seves portes el 29 de juny amb un discurs museogràfic renovat i una posada al dia de les instal·lacions.

La remodelació de les sales que acullen aquesta col·lecció d’art romànic, la més important del món, proposa una nova museografia que incorpora les darreres investigacions científiques, alhora que inclou aspectes que expliquen la seva gènesi, així com la tècnica dels arrencaments de pintura mural. Aquesta nova presentació també comporta millores importants en la il·luminació i en la conservació preventiva de les obres.

La remodelació de la col·lecció d'art romànic del MNAC, que es va iniciar el 15 de novembre, s’ha portat a terme gràcies al patrocini de Fundación Mapfre, que aquests mesos també ha presentat a Madrid l’exposició El esplendor del románico. Obras maestras de la colección del Museu Nacional d'Art de Catalunya, una exposició que ha tancat al públic el passat 15 de maig després de ser visitada per 95.000 persones.

stats