Publicitat
Publicitat

Una mobilització sorpresa de 'Sixena sí' causa tensió al Museu de Lleida

Membres de la plataforma han demanat l'entrega "immediata" de les peces a Sixena

El Museu de Lleida ha viscut aquest dissabte al migdia moments de tensió després que hi hagin irromput per sorpresa una vintena de membres de la plataforma 'Sixena sí' per reivindicar l'entrega de les 44 peces del monestir aragonès que són a l'equipament lleidatà. Segons ha explicat el director del museu, Josep Giralt, els manifestants han intentat desplegar una pancarta i han començat a ballar i cantar l'himne del col·lectiu. Els responsables del museu han considerat que molestaven la resta de visitants i el vigilant els han convidat a anar-se'n. Hi ha hagut empentes i algun insult però finalment l'incident no ha anat a més. Entre els membres de la plataforma també hi havia l'alcalde de Vilanova de Sixena, Alfonso Salillas.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, s'ha referit als fets en un tuit.

La plataforma ja va organitzar un acte semblant el 17 de juny al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a Barcelona, però en aquella ocasió els participants no arribaven a la desena i no hi va haver cap topada amb els responsables de l'equipament. Josep Giralt ha volgut treure ferro a l'incident d'aquest dissabte, però en canvi ha retret l'actitud de l'alcalde de Vilanova de Sixena perquè, segons assegura, li ha demanat que col·laborés a calmar els ànims com a representant institucional i no ho ha fet.

En un comunicat, la plataforma ha informat aquesta tarda que amb aquesta acció han volgut, altre cop, "exigir el compliment de les sentències judicials i l'entrega immediata de les peces". D'aquesta manera s'han referit al fet que el jutjat d'instrucció número 1 d'Osca va ordenar que el trasllat de les obres es faci abans del 31 de juliol. Tot i això, la Generalitat ha presentat un recurs. 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT