Glastonbury
Cultura 27/06/2023

"Un moment increïble": Lewis Capaldi pateix un atac de la síndrome de Tourette en directe i el públic l'ajuda a acabar l'actuació

El cantant, de 26 anys, va explicar el setembre de l'any passat que patia aquest trastorn neurològic

2 min
Lewis Capaldi actua al festival de Glastonbury a Somerset, Gran Bretanya.

Lewis Capaldi va protagonitzar dissabte una emocionant escena al festival de música de Glastonbury (Anglaterra) que ha fet la volta al món i ha omplert les xarxes de mostres de suport. El cantant escocès, que fa un any va revelar que tenia la síndrome de Tourette, va patir un atac en directe durant la interpretació de Someone you loved, una de les seves cançons més conegudes. El públic, però, no el va deixar de banda. Tot el contrari: va ajudar-lo a acabar la cançó.

Mentre cantava, l'artista va començar a patir espasmes i moviments, símptomes del trastorn neurològic que pateix. En veure que tenia dificultats per tirar endavant amb la cançó, el públic va intervenir per donar-li un cop de mà, cantant a l'uníson, mentre ell ho contemplava clarament emocionat. Un cop es va acabar l'actuació, Capaldi va confessar als seus fans que es plantejava agafar-se més temps lliure: "Crec que faré un altre petit descans en les pròximes dues setmanes".

La notícia de l'aturada arriba justament després que el cantautor cancel·lés part de la seva gira per "descansar i recuperar-se": "Els últims mesos han sigut molt intensos, tan mentalment com físicament, i no he estat a casa des de Nadal. Em costa assimilar-ho tot", va publicar a les xarxes socials. Capaldi té previst actuar a Barcelona el 8 de setembre; ho farà al Palau Sant Jordi en un concert per al qual s'han venut gairebé totes les entrades.

Capaldi va anunciar el setembre del 2022 que tenia la síndrome de Tourette, caracteritzada per produir tics motors i fònics que apareixen en persones de menys de 18 anys i que duren més d'un any. Des d'aleshores ha patit més d'una crisi en directe, com la que va viure al febrer a Frankfurt (Alemanya) mentre també cantava Someone you loved. I sempre amb la mateixa resposta per part del públic.

stats