Cultura 14/02/2017

Mor el galerista Antoni Estrany

A llarg de més de trenta anys, Estrany-de la Mota ha mostrat les obres més trencadores d'artistes d'arreu del món

Ara
1 min

BarcelonaEl galerista Antoni Estrany (Barcelona, 1943) ha mort aquesta matinada d'un infart. Estrany havia fundat el 1990 la Galeria Antoni Estrany, que després es va convertir en Estrany-de la Mota (Passatge Mercader, 18). Al llarg de més de trenta anys ha mostrat propostes d'artistes consolidats i emergents de l'Estat i d'arreu del món.

Estava atent a tot el que succeïa al món artístic: des de la fotografia fins al vídeo, passant pel dibuix o les instal·lacions. La seva galeria ha acollit l'obra d'artistes com Ignasi Aballí, Sergi Aguilar, Natividad Bermejo, David Bestué, Black Tulip, Jean-Marc Bustamante, Nuria Canal, Javier Codesal, Patricia Esquivias, Pauline Fondevila, Douglas Gordon, José Antonio Hernández-Díez, Marc Larré, Esko Männikkö, Ana Prada, Gerard Ortin, Sara Ramo, Francesc Ruiz i Marijke Van Warmerdam.

Antoni Estrany havia estudiat geografia i història a la UB i el 1973 es va incorporar a la galeria Trece. El 1976 es va establir en solitari com a representant d'artistes fins que va obrir la Galeria Antoni Estrany.

stats