Cinema
Cultura 19/05/2014

Mor als 82 anys Gordon Willis, director de fotografia d''El padrí'

També va treballar en pel·lícules de Woody Allen com 'Manhattan' i 'Annie Hall', i el 2009 va guanyar l'Oscar honorífic pel conjunt de la seva trajectòria

Reuters
1 min

Nova YorkGordon Willis (Nova York, 1931-2014), el responsable de fotografia de les tres pel·lícules d''El padrí', ha mort aquest diumenge als 82 anys. El fotògraf nord-americà també havia treballat en vuit pel·lícules de Woody Allen, com 'Manhattan', 'Annie Hall' o 'Zelig', i havia col·laborat amb Alan Paluka en dues ocasions, en el 'thriller' basat en el cas Watergate, 'Tots els homes del president', i 'Klute'.

Al llarg de tres dècades de trajectòria professional, va ser director de fotografia en 35 pel·lícules. "És una pèrdua vital", ha declarat a 'Deadline' el president de la Societat Americana de Directors de Fotografia, Richard Crudo. "Willis era un dels grans, va revolucionar la manera com es veien les pel·lícules".

Willis va estar nominat a l'Oscar en dues ocasions, el 1983 per 'Manhattan' i el 1990 per 'El padrí III', i el 2009 va rebre l'Oscar honorífic pel conjunt de la seva trajectòria. Un dels fets més remarcables del seu treball com a fotògraf és la quantitat de pel·lícules nominades als Oscar en què va col·laborar. Entre el 1971 i el 1977 va treballar en 12 pel·lícules que, combinades, van obtenir 39 nominacions als Oscars i 19 premis.

stats