Cinema
Cultura 10/12/2013

Mor l'actriu Eleanor Parker als 91 anys

Va protagonitzar clàssics com 'The naked jungle' [Cuando ruge la marabunta] i 'L'home del braç d'or', i va ser la baronessa Elsa Schraeder de 'Somriures i llàgrimes'

Ara
1 min
Eleanor Parker / GETTY

BarcelonaLa nord-americana Eleanor Parker, tres vegades candidata a l'Oscar com a millor actriu pels seus treballs a 'Caged' [Sin remisión] (1950), 'Detective Story' [Brigada 21] (1951) i 'Interrupted Melody' [Melodia interrompuda] (1955), ha mort aquest dilluns als 91 anys. La intèrpret, present també en clàssics com 'Somriures i llàgrimes' (1965), 'The naked jungle' [Cuando ruge la marabunta] i 'L'home del braç d'or' (1955), va morir per causa de complicacions derivades d'una pneumònia en un centre mèdic proper a la seva residència, a Palm Springs (Califòrnia).

El seu company de repartiment a 'Somriures i llàgrimes', Christopher Plummer, va declarar ahir que Parker "era una de les dones més belles" que ha conegut en la seva vida, "com a persona i com a bellesa". "No em puc creure la notícia. Estava convençut que viuria per sempre", va afegir.

El guionista William Ludwig, guanyador de l'Oscar per 'Interrupted Melody', va escriure en la seva biografia que els espectadors anaven al cinema "no per veure la senyora Parker amb diferents vestits i llocs, sinó per veure la persona que havia creat en la pel·lícula". La seva habilitat per desaparèixer a la gran pantalla va portar l'autor Doug McClelland a escriure un llibre sobre ella, 'Eleanor Parker: Woman of a Thousand Faces' [La dona de les mil cares].

stats