Cultura 22/03/2015

Mor Maria Martorell, pedagoga i impulsora del moviment coral infantil a Catalunya

Ferran Mascarell, conseller de Cultura, diu que era "una gran mestra i pedagoga que va saber transmetre el gust per la música a milers de nens i joves"

Ara
1 min
Maria Martorell rebent la Creu de Sant Jordi / GENERALITAT

BARCELONAMaria Martorell ha estat mestra, pedagoga i directiva del moviment coral a Catalunya. Va ser cofundadora i directora del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, una entitat que va contribuir a organitzar i impulsar el moviment coral entre els infants, i el 1962 va ser una de les fundadores del cor infantil L’Esquitx, vinculat a la Coral Sant Jordi, que dirigia el seu germà, Oriol Martorell.

L'any 2013 va rebre la Creu Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya en reconeixement del valuós treball que ha dut a terme en el món de les corals infantils i, singularment, en el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, federació que agrupa 5.000 nois i noies de més de cent corals.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui Maria Martorell com "una gran mestra i pedagoga, que va saber transmetre el gust per la cultura, i la música en particular, a milers de nens i joves. Pertanyia a la millor tradició de cultura cívica d'aquest país". "S’estimava la cultura catalana, i tenia una gran convicció en el valor de l’ensenyament musical per al desenvolupament global de la persona. Vull recordar com va contribuir a internacionalitzar el moviment coral, promovent l’intercanvi dels cors catalans amb els països europeus", ha dit Mascarell.

stats