Obituari
Cultura 06/03/2017

Mor la medievalista Maria Teresa Ferrer i Mallol als 76 anys

Va ser l'encarregada de la revisió històrica de la reedició de 'Les quatre grans cròniques', de Ferran Soldevila, a més d'autora d''Assegurances i canvis marítims medievals a Barcelona', amb Arcadi Garcia Sanz

Efe
1 min
Maria Teresa Ferrer i Mallol

BarcelonaLa medievalista Maria Teresa Ferrer i Mallol, expresidenta de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), al qual pertanyia des de l'any 1992, ha mort a Barcelona als 76 anys, segons un comunicat fet públic aquest dilluns.

Ferrer, doctora en història medieval per la Universitat de Barcelona, va ser l'encarregada de la revisió històrica de la reedició de 'Les quatre grans cròniques', de Ferran Soldevila, a més d'autora del llibre 'Assegurances i canvis marítims medievals a Barcelona', amb Arcadi Garcia Sanz. Va dirigir la revista 'Anuari d'Estudis Medievals' i va ser membre del consell assessor de diverses revistes.

Segons l'opinió del pare Josep Massot i Muntaner, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC, Ferrer i Mallol era "una gran historiadora, molt valuosa i treballadora, que ha deixat un important llegat intel·lectual en la institució, al qual donarem continuïtat".

stats