Cultura 04/01/2014

Mor als 74 anys Phil Everly, un dels germans del duo Everly Brothers

Phil i Don van ser un dels duos de 'rock and roll' nord-americà més influents dels anys cinquanta

Efe
1 min

WashingtonEl músic de country-folk Phil Everly, l'influent duo dels anys cinquanta 'Everly Brothers', ha mort als 74 anys a Burbank (Califòrnia) a causa d'una malaltia pulmonar, segons ha informat la seva dona, Patti Everly, al diari Los Angeles Times.

"Estem absolutament destrossats, ell va lluitar molt i molt dur", ha explicat la seva vídua, que ha afegit que la malaltia del seu marit va ser conseqüència de tota una vida de fumador.

Els germans Everly van formar un dels duos més influents de la història del 'rock and roll' i van aconseguir la seva màxima popularitat a finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta.

Les harmonies dels germans Phil i Don (76 anys) van influir de manera notable a grans noms de la història de la música com The Beatles, The Beach Boys i The Byrds.

Entre els seus temes més celebrats estan "Cathy's clown", "Wake up little Susie", "Bye Bye Love", "When will I be loved" i "All I have to do is dream".

Precisament el passat mes de desembre els germans Everly van tornar a l'actualitat quan el cantant de Green Day, Billie Joe Armstrong, es va unir a la solista Norah Jones per reinterpretar el seu disc 'Songs our daddy taught us'.

Els Everly Brothers van gravar el 1958 aquest disc de melodies tradicionals nord-americans, dotze cançons de 'folk -country' tocades només amb guitarres acústiques i la seva característica harmonia tancada.

stats