LITERATURA
Cultura 01/02/2020

Mor la 'reina del suspens', Mary Higgins Clark

L'autora de 'bestsellers' va vendre prop de cent milions d'exemplars de les seves obres als Estats Units

Valèria Gaillard
1 min
Mary Higgins Clark el 2011 a Los Angeles

L'escriptora nord americana Mary Theresa Eleanor Higgins, més coneguda com Mary Higgins Clark, va morir divendres a l'edat de 92 anys a Florida, a casa seva i envoltada de la seva família, segons ha anunciat aquest matí el seu editor en un tuit. "Diem adeu amb una profunda tristesa a la reina del suspens, Mary Higgins Clark", expressa l'editor. "Ha mort tranquil·lament aquest 31 de gener, a l'edat de 92 anys i envoltada dels membres de la seva família i amics".

Autora prolífica, Mary Higgins Clark va escriure una quarantena de novel·les d'intriga, però també va conrear de manera puntual altres gèneres, com ara l'històric, la literatura infantil i juvenil i el relat breu. Només als Estats Units s'han venut prop de 100 milions d'exemplars dels seus títols.

En català s'han traduït unes quantes de les seves novel·les en el segell Edicions 62 i La Butxaca, com ara Llegat mortal, Mai més sola, T'estic vigilant, Por de la veritat o Records d'una altra vida. En castellà també es troba un ampli ventall de les seves obres a Random House Mondadori. D'altra banda, fins a 36 pel·lícules estan basades en les seves històries, com ara ¿Dónde están los niños? (1982), basada en el seu segon llibre publicat el 1975, Un estraño está mirando (1982) i Extraña desaparición (2002).

El 2002 va publicar les seves memòries, Kitchen privileges, en què explicava la seva trajectòria com a escriptora i el seu camí a l'èxit després d'haver treballat com a secretària per tirar endavant una família nombrosa. Ja de gran i un cop va començar a publicar regularment, va tornar a estudiar i l'any 1979 va obtenir el títol de filosofia de la Universitat de Fordham.

stats