Cultura 16/09/2019

Mor Ric Ocasek, líder de The Cars

Va ser cantant i compositor d'una banda que va tenir grans 'hits' als anys 70 i 80

Agències
2 min
Mor Ric Ocasek

BarcelonaEl músic nord-americà Ric Ocasek, el cantant i compositor de la banda dels 70 i 80 The Cars, va morir diumenge als 75 anys. La seva exdona el va trobar mort a casa seva, a Nova York. Tot apunta que la mort va ser per causes naturals.

Ocasek, nascut a Baltimore el 1944, va conèixer el baixista i futur company de banda Benjamin Orr després de traslladar-se a Cleveland per entrar a l'escola secundària. Més endavant, a la parella se'ls uniria el guitarrista Elliot Easton, el teclista Greg Hawkes i el bateria David Robinson per formar The Cars a mitjans dels anys 70 a Boston. Ocasek era el principal compositor, veu principal de la majoria de les cançons i guitarra rítmica.

Ocasek i The Cars van saltar a la fama el 1978 amb un àlbum homònim que incloïa èxits com 'My best friend's girl', 'Good times roll' i 'Just what I needed'. Van vendre 6 milions de còpies. Van arribar al número 18 de les llistes Billboard i es van situar així en la 'new wave', a l'avantguarda del 'power pop' amb guitarres i sintetitzadors.

The Cars van llançar el seu primer senzill 'top 20' el 1979, 'Let's go'. Al llarg de la dècada dels 1980 van treure una successió d'èxits com 'Shake it up' i 'Drive', sempre identificables per la veu d'Ocasek. La banda es va dividir el 1988, i Orr va morir de càncer de pàncrees als 53 anys el 2000. Els membres supervivents es van reunir per a un últim àlbum, 'Move like this', el 2010, 24 anys després de l'anterior treball. La banda va entrar al Rock'n'Roll Hall of Fame el 2018.

Ocasek va seguir publicant material en solitari, va escriure poesia i va crear art visual. Va ser productor de Weezer, No Doubt i Bad Religion.

stats