Música
Cultura 20/08/2012

Mor Scott McKenzie, cantant de l'himne 'hippie' 'San Francisco'

La cançó va servir per promocionar el Festival de Monterey del 1967

Ara
1 min
Scott McKenzie

BarcelonaEl cantant nord-americà Scott McKenzie, conegut sobretot per la cançó 'San Francisco (Be sure to wear flowers in your hair)', va morir dissabte als 73 anys en un hospital de Los Angeles. La cançó, composta per John Phillips del grup The Mamas & The Papas, va servir per promocionar el Festival de Monterey del 1967 i va esdevenir un himne de l'estiu de l'amor i del moviment 'hippie'. També va ser un himne de la primavera de Praga, l'any 1968.

McKenzie, el nom real del qual era Philip Wallach Blondheim, va néixer el 1939. Es va criar entre Carolina del Nord i Virgínia, on va conèixer Phillips, amb qui va formar alguns grups vocals. A finals del anys 50, McKenzie, Phillips i Dick Weissman van crear la banda The Journeymen. Quan el grup es va dissoldre el 1964, Phillips va muntar The Mamas & The Papas i McKenzie va començar una carrera en solitari. Va publicar els àlbums 'The voice of Scott McKenzie (1967) i 'Stained glass morning'.

Als anys 80 va participar en una versió de The Mamas & The Papas i va coescriure la cançó 'Kokomo' dels Beach Boys. McKenzie patia la síndrome de Guillain-Barré, un trastorn del sistema nerviós.

stats