ARTS VISUALS
Cultura 21/10/2017

Mor la videoartista de dansa Núria Font

Realitzadora de vídeo i curadora, Font fusionava l’univers audiovisual del vídeo i l’art electrònic amb la dansa

N.j.
2 min
La videoartista Núria Font en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa videoartista Núria Font va morir ahir als 59 anys després de patir un càncer que no va poder superar. Realitzadora de vídeo i curadora, Font fusionava l’univers audiovisual del vídeo i l’art electrònic amb la dansa. El 2009 va ser guardonada amb el Premi Nacional de dansa de la Generalitat de Catalunya. Gran defensora de la videodansa com a mitjà per difondre la dansa i arribar a tots els perfils de públic, Font explicava que Mercè Cunningham i Pina Bausch van ser els seus dos grans referents i les figures que la van empènyer a dedicar-se a aquest art.

Com a videoartista, Font va iniciar la seva trajectòria professional al Servei de Vídeo Comunitari de Barcelona als anys 80 i va col·laborar amb empreses del sector audiovisual fent promocions comercials i publicitàries, com també dirigint documentals per a TV3, Televisió Espanyola i Barcelona TV. Amb Àngels Margarit va crear obres com Subur 305, Ritual geogràfic, Cos recordat i Estances. També va treballar, entre d’altres, amb Maria Muñoz i Mal Pelo, amb qui va crear Ixa Paula, i amb el coreògraf Cesc Gelabert, amb qui va posar en marxa la instal·lació Akeronte.

Del 1984 al 2003 va dirigir la Mostra de VideoDansa, una biennal dedicada a les imatges de la dansa, així com un gran nombre de programes de videodansa en museus i centres d’art d’arreu del món. Entre el 1998 i el 2002 també es va encarregar de la Biennal d’Arts Electròniques i Vídeo de Creació i va dirigir l’Espai Vídeo al Centre d’Art Santa Mònica. Des del 2003 estava al capdavant del Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona (VAD). Actualment també dirigia el projecte d’activitats de l’associació per a la creació NU2’S, des d’on s’organitza el festival IDN i el programa Territoris dansa del 33.

stats