GASTRONOMIA
Cultura 29/11/2011

Obre la Fàbrica Moritz de Barcelona, un edifici de Jean Nouvel dedicat a gastronomia, moda i disseny

L'antiga fàbrica de cervesa, situada a la ronda Sant Antoni, renaixerà com a complex gastronòmic el 4 de desembre amb un aperitiu popular

Ara
2 min
Jean Nouvel, aquest matí a la presentació de la Fàbrica Moritz

BarcelonaCerveses Moritz ha presentat aquest matí un dels grans projectes gastronòmics que haurà viscut la ciutat aquest any. La Fàbrica Moritz de Barcelona reobrirà les portes aquest desembre. L'espai industrial que havia acollit la seu de la companyia des de 1856 (a la ronda Sant Antoni, 39-41) s'ha convertit en un edifici dissenyat per Jean Nouvel, diversos espais gastronòmics dirigits pel xef amb estrella Michelin Jordi Vilà (de l'Alkimia), i diversos espais dedicats al disseny, les noves tendències i la moda.

La Fàbrica Moritz ocupa un espai de 4.000 m2 dividit en tres plantes, acollirà una cerveseria, dos restaurants, un bar de vins, una botiga, una microcerveseria amb cervesa fresca, un museu, una aula gastronòmica i tota mena d'activitats paral·leles. El projecte es va començar a gestar el 2001. Deu anys i trenta milions d'euros després, aquests murs del segle XIX donaran feina a més de cent persones. Albert Castellón, director general de Mortiz, va voler destacar que aquest ambiciós projecte segueix els principis de l'empresa: “Moritz sempre s'ha volgut definir a través del que fa i no pas del que diu”, va dir.

Cerveseria contemporània

La cerveseria aglutinarà tapes espanyoles i cuina alsaciana (la carta té 28 apartats), i obrirà cada dia de 6 a 3 h. La cervesa brollarà fresca i es podrà veure a petita escala el procés de producció. Però hi ha més coses: una bar amb una pissarra amb 40 vins, un restaurant al soterrani, la Brasserie Louis Moritz –de cuina catalana i francesa– i una incògnita: el més que possible trasllat de l'Alkimia de Vilà al número 41 de la ronda. A més, una botiga d'objectes de disseny (anomenada M-Store), amb una fleca d'alta gastronomia i un espai polivalent per a esdeveniments multimèdia completen el panorama.

Aquest macroprojecte de Moritz obrirà el 4 de desembre amb un aperitiu popular obert a tothom, amb braves alsacianes i una Moritz Parade amb actuacions artístiques dirigides per Antoni Miralda i Carles Santos. I les portes obriran definitivament el 12 de desembre.

stats