Còmic
Cultura 11/01/2012

Ibáñez selecciona les millors aventures de 'Mortadel·lo i Filemó' en una edició de col·leccionista

L'antología inclou 177 de les històries llargues de la sèrie, totes publicades per l'editorial Salvat

Ara
2 min
El dibuixant i guionista de 'Mortadel·lo i Filemó', Francisco Ibáñez / ACN

BarcelonaSalvat presenta una edició de col·leccionista dels còmics de Mortadel·lo i Filemó del dibuixant i guionista Francisco Ibáñez. Es tracta d'una selecció feta pel mateix autor i l'editor Antoni Guiral que inclou 177 de les històries llargues de la sèrie més alguna de les curtes. "Sóc el primer que no em crec que Mortadel·lo i Filemó hagin mantingut l'èxit durant 50 anys", ha dit l'autor.

El conegut dibuixant va publicar la seva primera entrega l'any 1958, fa més de 50 anys, a la revista Pulgarcito. Els agents secrets Mortadel·lo i Filemó; el seu cap, el Súper; el científic oficial de la T.I.A, el Professor Bacteri; la rossa secretària senyoreta Ofèlia, omplen més de 6.500 pàgines d'humor i diversió. És el còmic més popular de Francisco Ibáñez Talavera. Tots els seus àlbums han aconseguit vendre més de 150 milions de còpies, un fenomen comercial que rivalitza amb els grans 'booms' de mercats consolidats com el japonès, convertint-lo en un dels èxits més importants de la història del còmic.

Ibáñez ha assegurat que al llarg dels anys els personatges "han canviat" per tal de "posar-los al dia". Les 60 entregues d'aquesta edició sortiran setmanalment a partir d'aquest dimarts. El primer volum inclou les històries La máquina del cambiazo, Magín el mago i Los mercenarios.

"El dia que algú em digui que hi ha un ordinador capaç de pensar, crear i desenvolupar les històries, seré el primer en comprar-lo. Però l'ordinador no crea res, és capaç d'ajudar a posar el color o la lletra, però el principi de tot, pensar el tema, desenvolupar-lo en gags i posar-lo pàgina per pàgina, només pot sortir de la mà i el cap", ha dit l'autor. Ibáñez ha assegurat que al llarg de la carrera ha tingut "moments difícils", però té clar que si un dia no pot crear "i l'endemà tampoc", ho deixarà.

stats