Circ
Cultura 19/12/2018

Mumusic Circus i Passabarret triomfen als premis Zirkòlika

(Cia)3 i Teatro nelle Fogile, guardonats a millor peça de sala i de carpa

Ara
2 min
Flou Papagayo

BarcelonaLa novena edició dels premis de circ català, els Zirkòlika, s'han atorgat aquest dimecres a la Nit de Circ al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. En la categoria de millor espectacle de carrer, s'ha endut el guardó el muntatge multidisciplinari i participatiu 'Flou Papagayo', de Mumusic Circus, un dels grans èxits de la passada Mostra d'Igualada. El reconeixement al millor espectacle de circ de carpa ha sigut per a 'Balada de tardor', un xou de teatre d'ombres, mim, acrobàcia aèria i clown, de la companyia Teatro nelle Fogile. En paral·lel, el 'Mur' de la (Cia)³ s'ha endut el guardó a millor espectacle de circ de sala.

Aquest any el 5è Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ ha recaigut en la formació de Valls Passabarret i la seva versió en clau de circ de la novel·la 'Josafat', de Prudenci Bertrana. El guardó consisteix en 20.000 euros i un contracte de representació de quatre funcions al llarg del 2019, que concedeix la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

En la resta de categories s'ha premiat als següents espectacles i artistes:

  • Millor número de circ: 'Milovati', de la companyia Voël
  • Millor espectacle o entrada de pallassos: 'Briks', de Cirk'Crash
  • Millor artista emergent: Mireia Miracle
  • Millor iniciativa per a la projecció de circ: l'exposició 'Papers de circ', de Ramon Karoli
  • Premi especial: 'El senyor de les baldufes', de Pablo Potocnjak
  • Premi de votació popular: 'Mr Alret', de Moi Jordana
  • Premi a la trajectòria: Fakir Kirman

Durant la gala d'entrega s'ha estrenat 'Under. Històries sota terra', un espectacle que formarà part de la cartellera de circs de Nadal i es podrà veure també el 21 i 22 de desembre i entre el 27 i 30 de desembre. Els premis Zirkòlika estan organitzats per la revista de circ 'Zirkòlika', amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

stats