CULTURA
Cultura 15/03/2012

El MNAC accepta dos quadres embargats a Millet i Montull

Les obres, valorades en uns 750.000 euros, no es podran exposar perquè són un dipòsit judicial

Efe
1 min

BARCELONAEl Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha acceptat el dipòsit judicial de dos quadres modernistes propietat de Fèlix Millet i Jordi Montull, embargats pel jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música.

El jutge de Barcelona va ordenar l'embargament de tots els béns coneguts dels imputats Fèlix Millet i Jordi Montull perquè encara no havien constituït la totalitat de la fiança que se'ls havia imposat, de 24 milions d'euros. Entre els béns embargats figuren els quadres 'Figura de dona', de l'artista modernista Isidre Nonell, i la tela de Ramon Casas 'Retrat de la nena Sardà', tots dos valorats en uns 750.000 euros.

Un portaveu del MNAC ha assegurat que quan els quadres arribin al museu "no podran ser exposats, ja que es tracta d'un dipòsit judicial, que és molt diferent dels dipòsits que habitualment realitzen els col·leccionistes privats o les administracions públiques". La petició judicial "simplement compromet el museu a custodiar els dos quadres per a la seva perfecta conservació mentre dura el procés judicial, però no l'autoritza ni a exposar-los ni a prestar-los".

stats