Música

El Barcelona Beach Festival tira endavant després d'un acord entre les administracions

L'Ajuntament de Sant Adrià i la Generalitat donen llum verda a la celebració de l'esdeveniment

2 min
L'escenari del Barcelona Beach Festival.

BarcelonaFinalment el Barcelona Beach Festival se celebra aquest dissabte a la platja del Fòrum, després que aquest matí l'Ajuntament de Sant Adrià i la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament hagin arribat a un acord per autoritzar-lo.

La reunió entre l'alcaldessa Filo Cañete i el director general Joan Delort havia de trobar la manera de revocar la denegació de la llicència d'activitat. I la fórmula ha sigut la corresponsabilitat a tres bandes, en què la promotora del festival, Live Nation, s'ha compromès a signar una declaració responsable segons la qual l'esdeveniment es desenvolupa amb les mateixes condicions tècniques i de seguretat que en l'edició del 2019.

L'Ajuntament volia un informe favorable de Bombers, que Bombers no podia emetre perquè la documentació havia arribat fora de termini. Bombers considerava que com que el festival s'havia fet altres anys, els tècnics municipals podien comprovar si les condicions eren les mateixes que el 2019 i donar la llicència. L'Ajuntament, però, necessitava l'informe de Bombers perquè no volia assumir tota la responsabilitat. Finalment hi ha hagut entesa, i el festival es pot fer tal com estava previst, aquest dissabte a partir de les quatre de la tarda i fins a les sis de la matinada. “Estem feliços, la situació ahir [divendres] era irracional i esperpèntica”, ha dit el director general de Live Nation Espña, Paco Martínez.

La funció d'un informe favorable

En un comunicat adreçat a l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, i signat pel cap del Servei de Prevenció, Carles Noguera, i pel director general Joan Delort, s'especifica: "Si les condicions tècniques previstes en l’edició actual del festival són les mateixes que les considerades i implantades en les edicions anteriors del mateix festival, més concretament la darrera que segons les nostres informacions es va celebrar l’any 2019, podem assumir que es garanteixen les condicions de seguretat en cas d’incendi, atès que per a les darreres edicions ja es van informar favorablement aquestes condicions". També hi diu que "és convenient, doncs, que el promotor acrediti de manera suficient l’exposat anteriorment". Per a l'Ajuntament, aquest document signat per Delort equival a l'informe favorable que demanava a Bombers, i juntament amb el compromís de Live Nation ha obert el camí a poder concedir la llicència d'activitat al festival.

Pel que fa a la continuïtat del Barcelona Beach Festival, que es fa a Santa Adrià de Besòs des del 2014 i aplega 30.000 persones cada any, en declaracions al programa Via lliure de RAC1 fetes just abans de la reunió, Cañete ha dit: "Això no ho sé, això no ho puc garantir". Posteriorment, l'alcaldessa ha precisat que prefereix esdeveniments d’una escala més assumible per a una ciutat de 37.000 habitants i que ajudin a dinamitzar-la. “L’impacte d’aquest tipus de festivals sí que beneficia Barcelona, però l’impacte a Sant Adrià és menor”, diu.

Paral·lelament, l’Associació de Festivals de Música ha demanat que s’estableixi “un sistema de llicències prèvies” que garanteixi que festivals com el Barcelona Beach Festival es puguin celebrar en condicions similars a anys anteriors, perquè, en cas contrari, diu, “els festivals estaran sotmesos a l’abús de poder i a l’atzar de l’oportunisme polític”.

stats