Denuncien tres càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona per "l'alta contaminació acústica" dels concerts al Fòrum

Les associacions Stop Concerts i Diagonal Mar han presentat la demanda al jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia

2 min
Ambient al Primavera Sound 2022.

BarcelonaL'associació Stop Concerts i el Moviment Diagonal Mar han presentat al jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia una denúncia "per l'alta contaminació acústica que es pateix reiteradament" als habitatges al voltant del Parc Fòrum quan s'hi celebren festivals. La denúncia és contra els tinents d'alcaldia Jaume Collboni i Jordi Martí i el regidor de districte David Escudé, que considera responsables de la contaminació acústica. A Escudé, com a "màxim responsable de les autoritzacions per als festivals musicals que se celebren al Parc del Fòrum". A Collboni, com a "president de l'empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM)", que gestiona l'ús dels espais del parc. I a Martí, com a "president de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub)".

Segons Stop Concerts, “després d’haver mantingut en múltiples ocasions reunions amb els responsables del consistori i promotors, advertint-los de les contínues molèsties pel soroll que ocasionen els concerts a l’aire lliure i de no haver obtingut cap resposta a les reiterades queixes", s'han vist "obligats a demanar empara a la justícia perquè valori la demanda presentada”. Les protestes de Stop Concerts, que demanen que no hi hagi festivals musicals de nit ni de matinada al Fòrum, es van intensificar durant els dos caps de setmana del festival Primavera Sound.

També durant el festival, i arran de les queixes veïnals, Jordi Martí va explicar que tant l'Ajuntament de Barcelona com l'organització del Primavera Sound havien treballat enguany per "reforçar" diversos aspectes que minimitzessin les molèsties, que considera que han estat més elevades que altres anys perquè el festival ha durat més dies del que havia estat habitual abans de la pandèmia. Martí va garantir que s'havia posat especial èmfasi en la distribució dels escenaris per reduir l'impacte acústic.

stats