Música
Cultura Música 13/01/2023

Dues cares de Vic Moliner als videoclips d''Artesà' i 'El decorat'

Les cançons formen part del disc 'Foc i endreces' que publicarà el 28 de febrer

ARA
1 min

BarcelonaArtesà i El decorat són l’origen de Foc i endreces, el disc que Vic Moliner publicarà el 28 de febrer amb el segell Microscopi. Les dues cançons van sorgir durant el confinament pandèmic i van donar lloc al posterior procés de creació del disc. Ara es publiquen conjuntament, cadascuna amb el videoclip d'animació corresponent, dirigit per Mak Dzinovic, perquè "expressen la polaritat, que és el fil conductor del disc: la mirada cap a dins, expressada a través de l'acció de l’endreça, i la mirada cap a fora, a través del foc".

Artesà és el primer capítol: un cant a l’evolució i al canvi constant, "entès com a regal i també com a responsabilitat, però, en qualsevol cas, com a part indispensable de la condició humana". "Som artesans i artesanes de la nostra pròpia persona, que anem modelant dia a dia per ser algú nou i diferent de qui vam conèixer ahir", diu.

El decorat és l’altra cara, la mirada cap a fora, cap al món que ens envolta. És una crítica social que qüestiona el sistema capitalista i "tots els privilegis i opressions que se'n deriven, reconeixent també que el punt de vista des del que s’explica té més de privilegiat que d’oprimit". "Soc privilegi heretat / no tinc motius, no ho he triat / Pell blanca per casualitat / uns bons papers i llibertat", és la primera estrofa d'una cançó en què Vic Moliner també canta: “Que s’enfonsi el lliure mercat, / mite de tramposos i covards, / i que cremi el vostre llegat, / amb tot el patrimoni acumulat”.

stats