Festivals de música

John Fogerty, The Corrs, Diana Krall i The Tyets actuaran a Cap Roig

La programació del festival també inclou concerts de Chris Isaak, Passenger, Estopa, Raphael i Guillem Gisbert

2 min
La banda irlandesa The Corrs.

BarcelonaLa banda irlandesa The Corrs inaugurarà la 24a edició del Cap Roig Festival, que se celebrarà del 12 de juliol al 16 d'agost als Jardins de Cap Roig, al Baix Empordà. Els germans Andrea, Sharon, Caroline i Jim Corr tornen al festival després d'actuar-hi per últim cop el 2016. "És un dels grups més icònics dels anys 90", ha dit aquest divendres el director del festival, Juli Guiu, durant la presentació de la programació a la seu de CaixaBank. Un altre gran nom de l'edició d'enguany és el guitarrista nord-americà John Fogerty, líder de la banda Creedence Clearwater Revival. "Estem molt orgullosos de tenir-lo al festival, fa catorze anys que el perseguim", assegura Guiu. La programació es completa amb més estrelles com Diana Krall, Chris Isaak, Passenger, Raphael i Andrés Calamaro.

El cartell també inclou artistes i grups com Guillem Gisbert, Pablo López, Los Secretos, Álvaro Soler, Rozalén, Sergio Dalma, Sopa de Cabra, Taburete, Coque Malla, la ballarina Sara Baras, Miki Núñez i Gossos, que clouran el festival el 16 d'agost. El 26 de juliol, Estopa hi presentaran el disc Estopía, que publiquen justament avui. Tampoc hi faltarà el duet mataroní The Tyets, que aquest dijous es va endur quatre guardons dels Premis Enderrock, que protagonitzarà un concert solidari destinat a la fundació El Trampolí, que treballa per millorar la vida de les persones amb discapacitat psíquica.

La novetat d'aquesta edició és "una nit còmica", ha explicat Guiu. El 10 d'agost, l'actor Carles Sans, un dels membres de la companyia Tricicle, presentarà l'espectacle Per fi sol!, en què repassa algunes anècdotes que ha viscut durant tota una trajectòria dedicada al teatre. Aquest any, l'espectacle adreçat al públic infantil anirà a càrrec d'El Pot Petit i la Black Music Big Band, que actuaran plegats el 12 d'agost. Les actuacions musicals es complementaran amb l'oferta gastronòmica dels germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres.

El Cap Roig Festival "acull tot tipus de gèneres, qualsevol persona pot trobar-hi el seu concert", ha dit Maria Lluïsa Martínez, la directora de comunicació i relacions internacionals de CaixaBank, el principal patrocinador. En total, la programació inclou 23 concerts i compta amb un pressupost de 3,8 milions d'euros. El 18 de març a les 10 del matí es posaran a la venda les 49.000 entrades disponibles. L'empresa Clipper's Live, que organitza el festival, espera una assistència de 54.000 persones, mil més que l'any passat.

stats