Música
Cultura Música 21/05/2023

Lluís Gavaldà denuncia que el Festival de Cap Roig va intentar censurar Els Pets

També acusa el director Juli Guiu de vetar-los en altres festivals de Clipper's

ARA
2 min
Lluís Gavaldà a l'entrevista d'El col·lapse

BarcelonaEl músic Lluís Gavaldà ha denunciat en una entrevista a TV3 aquest dissabte al vespre, al programa Col·lapse, que el Festival de Cap Roig va intentar censurar Els Pets l'estiu passat en un concert. "Durant 40 anys de carrera Els Pets hem criticat la monarquia (Jo vull ser rei), l'Església (Corvus), el pujolisme, la tercera via, Duran i Lleida, els militars, i no ens ha passat res", deia el cantant. Però en l'edició passada del Festival de Cap Roig l'organització es va molestar perquè van tocar Atracament a la caixa, "una cançó divertida sobre una noia que atraca un banc per poder pagar la hipoteca". "Ens van dir que ens n'havíem rigut. Es veu que el patrocinador del festival és La Caixa", va dir el cantant.

Gavaldà explicava que, després del concert, que havia fet sold out i "va anar molt bé", es van trobar el vestidor buit, sense el càtering i les begudes, perquè l'organització havia "entrat de males maneres" i s'ho havia endut tot "en protesta per haver cantat Atracament a la caixa". També explicava que Juli Guiu, director del festival i de la promotora Clipper's, els va "dir el nom del porc" en acabar l'actuació. El músic diu que el cas va anar més enllà de l'enrabiada d'aquell dia. Gavaldà augurava que no tocarien en més festivals perquè, a més d'organitzador de Cap Roig, Clipper's també ho és del festival Nits de Barcelona als Jardins de Pedralbes i del Summerfest de la Cerdanya. De fet, dies després de Cap Roig, Els Pets van cancel·lar el concert de la Cerdanya que estava previst i venut, adduint motius "logístics i tècnics".

Gavaldà plantejava a TV3: "Si no vols que Els Pets toquin aquesta cançó, no els lloguis. Què hem de fer, un repertori a la mida de l'espònsor? I encara vaig més enllà: tan poca feina té el poder per molestar-se per una cançó de tres arreplegats de Constantí? Tan poca cintura té?" "Quantes coses podem dir dels atracaments que rebem per part dels bancs, de les hipoteques, de les comissions, dels desnonaments? –es va preguntar Gavaldà–. I resulta que nosaltres fem una cançó i ens humilien d'aquesta manera!" "El poder està tan acostumat que li llepin el cul que no té cintura", va afirmar. "Deixeu que els músics siguem joglars, perquè si els músics no podem fer pessigolles al poder, qui ho farà?", va concloure.

stats