Música
Cultura 04/11/2014

Neil Young publica un disc amb orquestra i cor

'Storytone', que surt a la venda aquest dimarts, inclou deu cançons. Arriba només mig any després del disc de versions 'A letter home'

Ara
1 min

BarcelonaEl canadenc Neil Young, conegut per discos com 'Harvest' (1972) i 'Zuma' (1975), no ha deixat de proposar-se reptes singulars durant la seva trajectòria. Si a 'Are you passionate?' (2002) feia la seva primera incursió en el soul, a 'Greendale' (2003) dedicava tot un disc a la conscienciació ecològica i a 'A letter home' (2014) versionava des de l'interior d'una cabina telefònica algunes de les cançons que més l'han marcat –des de Bob Dylan a Gordon Lightfoot i Willie Nelson– ara torna en un format molt més ampul·lós: 'Storytone', que ha arribat aquest dimarts a les botigues de discos, conté deu cançons amb orquestra i cor (un total de 92 músics), entre les quals hi ha 'Who's gonna stand up (and save the earth)', 'Glimmer', 'Say hello to Chicago' i 'I'm glad I found you'.

El disc es vendrà en una edició normal, amb la veu de Young acompanyada per gairebé un centenar de músics, i en una edició de luxe, en un doble disc que inclourà, a més de la versió orquestral, una altra d'acústica, amb el cantant acompanyat de la guitarra o el piano.

stats