Patrimoni
Cultura 23/07/2013

Neix l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

L'òrgan unificarà les polítiques dels museus per fer créixer el nombre de visites i buscar finançament per als monuments

Acn
1 min

BarcelonaL'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ja és una realitat. El Govern ha aprovat els estatuts de l'òrgan, que neix per gestionar el patrimoni amb més agilitat i potenciar els museus, jaciments i monuments del territori català. A través de l'Agència, s'establiran plans conjunts d'actuació entre els equipaments per incrementar el nombre de visitants, millorar el manteniment i la restauració i cercar patrocinis empresarials, com també per buscar ingressos propis destinats a cada monument i per integrar-los al seu entorn territorial.

L'Agència comptarà amb 38 monuments i 7 centres adscrits, que treballaran en eixos com la promoció turística unificada, la restauració de patrimoni propi i de tercers, les polítiques unificades i la generació de recursos, entre d'altres. Alguns centres que formaran part de l'òrgan són el Museu d'Història de Catalunya, el Museu d'Art de Girona i el Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona. L'Agència també inclourà els castells de Cardona, l'arc de Berà, el monestir de Santes Creus i la Casa-museu Prat de la Riba, entre d'altres monuments.

stats