Cultura 03/02/2021

Netflix domina les nominacions dels Globus d'Or amb 'Mank' i 'El juicio de los 7 de Chicago'

Tina Fey i Amy Poehler presentaran la gala, però una des de Nova York i l'altra des de Beverly Hills

3 min
Gary Oldman a 'Mank'

BarcelonaDesprés d'un any marcat per la pandèmia i els recels dels grans estudis, Netflix ha tornat a dominar les nominacions de cinema dels Globus d'Or. Si l'any passat ho va fer amb Història d'un matrimoni i L'irlandès, enguany ha tornat a situar dues de les seves produccions com les més nominades i, per tant, favorites dels premis de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywod: Mank s'ha endut sis nominacions, incloses la de millor pel·lícula dramàtica, director (David Fincher), actor protagonista (Gary Oldman) i actriu secundària (Amanda Seyfried), i El juicio de los 7 de Chicago ha sumat cinc nominacions, entre les quals hi ha les de millor film dramàtic, direcció i guió (Aaron Sorkin) i actor secundari (Sacha Baron Cohen). El biopic sobre el guionista de Ciutadà Kane i el drama sobre la repressió judicial d'uns activistes d'esquerres s'avancen així a altres candidats com The father, Nomadland o la gran sorpresa dels premis, Promising young woman, un fosc thriller protagonitzat per una Carey Mulligan traumatitzada per una agressió i decidida a venjar-se. Escrit i dirigit per Emerald Fennell, el film ha pescat quatre valuoses nominacions.

En les categories de comèdia o musical, la sorpresa més o menys anunciada ha sigut la nominació com a millor pel·lícula de Hamilton, que no és una adaptació del famós musical de Broadway, sinó la versió filmada del muntatge teatral que es va emetre per Disney+ fa uns mesos. El seu creador i protagonista, Lin Manuel-Miranda, també ha estat nominat com a actor pel seu treball a Hamilton, que competeix pel triomf amb la comèdia indie Palm Springs, el musical de Netflix The prom i la comèdia gamberra Borat 2, per la qual Sacha Baron Cohen suma una segona nominació interpretativa com a protagonista de comèdia o musical. Però un dels focus d'aquestes nominacions està en la categoria de millor direcció, en què les directores (Emerald Fennell, Regina King i Chloé Zhao) han superat per primera vegada als directors (David Fincher i Aaron Sorkin).

Dos nominats pòstums

Més previsibles han sigut les categories interpretatives, en què Frances McDormand és la favorita de la disputada categoria de millor actriu dramàtica i Chadwick Boseman, que va morir de càncer l'any passat, apunta a favorit com a actor dramàtic pel seu treball a La madre del blues. Boseman podria no ser l'únic guanyador pòstum d'un Globus d'Or: en la categoria de millor guió també està nominat per Mank el pare de David Fincher, Jack Fincher, que va morir el 2003. En les categories interpretatives Netflix també arrasa amb nominacions per a Viola Davis i Boseman per La madre del blues, Vanessa Kirby per Fragmentos de una mujer, James Corben per The prom i Glenn Close per Hillbilly elegy, entre d'altres. Entre cinema i televisió, Netflix acumula 42 nominacions als Globus d'Or, 32 més que les 10 de la plataforma Amazon Prime, el segon estudi més nominat, que hi competeix amb títols com One night in Miami... i Borat 2.

A la categoria de millor banda sonora fan doblet l'equip format per Trent Reznor i Atticus Ross, nominats tant pel seu treball jazzístic i electrònic a Soul com per la música simfònica de Mank. Pixar també repeteix en les nominacions a millor pel·lícula animada gràcies a Soul i Onward i en la categoria a millor film de parla estrangera es perfila un duel a dues bandes entre la danesa Otra ronda i el drama indie Minari, una producció nord-americana però parlada majoritàriament en coreà. Les presentadores de la cerimònia que tindrà lloc el 28 de febrer seran Tina Fey i Amy Poehler, un dels tàndems més celebrats de la història dels Globus d'Or. Aquesta vegada, però, les dues còmiques no presentaran els premis juntes sinó des de diferents ciutats: Fey des del Rockefeller Center de Nova York i Poehler des de l'Hotel Beverly Hilton de Los Angeles.

stats