Música
Cultura 15/11/2011

Nyandú guanya el concurs de maquetes Sona9

La banda de la Torre d'Oristà succeeix els també osonencs La Iaia en el podi dels grups emergents en català

Acn
2 min
El grup osonenc Nyandú, guanyadors de la 11a edició del Sona9

BarcelonaEl concurs de maquetes Sona9, considerat el més important de la música en català, va coronar aquest dilluns el grup Nyandú com a vencedor de la seva onzena edició. La final es va celebrar a la Sala Bikini, on van actuar els quatre grups finalistes: Alls Nous Piquen, Bremen, Nyandú i The Mamzelles, així com els tres finalistes del 2010, Pulpopop, Blaüe i La Iaia, els guanyadors d'aquella edició. Precisament, el concurs ha posat en relleu el bon estat de forma de la música osonenca, ja que tant La Iaia, de Vic, com els Nyandú, de La Torre d'Oristà, són d'aquesta comarca.

En el palmarés de l'edició del 2011, els barcelonins Bremen (pop-folk) es van endur el quart premi i els empordanesos Alls Nous Piquen el tercer, tots dos en la categoria de Premi Èxit, dotat amb 1.500 euros en material musical i una campanya de difusió als mitjans vinculats al concurs. Les també barcelonines The Mamzelles i la seva proposta a mig camí entre el cabaret i el pop es van endur el Premi Joventut (segon premi), aquest recompensat amb la gravació d'un EP de quatre cançons en un estudi professional, una breu gira de tres concerts per Catalunya i una campanya de difusió als mitjans vinculats al concurs.

Els vencedors del Sona9, Nyandú, seran recompensats amb la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock, una gira de cinc concerts promocionals, al gravació d'un videoclip i promoció al Club de Cultura de Catalunya (Tr3sC).

Inscripció rècord

En l'onzena edició del concurs Sona9 es va batre el rècord de bandes inscrites, amb un total de 198. Sona9 està organitzat per Enderrock, iCat fm, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya. El concurs és la plataforma més important de promoció i difusió dels grups emergents que canten en català.

Poder llegir la crònica de la nit a l'ARA Premium (registre gratuït).

stats