Arts escèniques
Cultura 16/07/2021

'No puc arrencar-me el cap', l'obra d'Alba Pujol per a puntaires i soprano

L'espectacle reflexiona sobre el descans i es podrà veure aquest cap de setmana a L'Auditori

Ara
2 min
Un grup de puntaires durant l'espectacle 'No puc arrencar-me el cap', de l'actriu i professional artística Alba Pujol.

BarcelonaL'Auditori de Barcelona, en coproducció amb el Festival Grec, estrena aquest dissabte No puc arrencar-me el cap, un espectacle de l'actriu i professional escènica Alba Pujol que reflexiona sobre el descans compartit. "Tenia la necessitat de parlar del descans com una cosa que no depèn d'un mateix, sinó també de la societat que ens envolta", ha explicat Pujol en declaracions a l'ACN. El muntatge compta amb la soprano Maria Dolors Aldea i la participació d'una vintena de puntaires de Sant Andreu i Poblenou. "Per mi era molt important que dins de l'espectacle hi hagués un col·lectiu que no fos pròpiament escènic", ha justificat. Tot plegat s'emmarca dins del cicle Escenes, que enguany porta per títol Dones i Creació.

Pujol ha assegurat que amb el muntatge vol transmetre la idea que "no fer res no només està bé, sinó que és necessari". "Parar és important, però s'ha de saber parar i què fer quan es para", ha dit. A més, ha afegit que quan L'Auditori li va fer l'encàrrec va apostar per un muntatge sobre el descans perquè sempre ha sentit "passió" per les cançons de bressol. De fet, aquest gènere és el punt de partida de l'espectacle. Així mateix, l'actriu i professional artística ha explicat que durant el confinament es va documentar sobre el tema que volia tractar i va llegir sobre les polítiques del descans. "De cop passa la pandèmia i ens adonem que estar-se a casa no vol dir estar descansant, depenem dels altres per poder descansar", ha assegurat.

Sobre el fet d'incorporar a l'espectacle un grup de dones puntaires, Pujol ha apuntat que la seva presència es vincula amb la idea del descans. "Tenim aquesta força atàvica de les senyores que totes són àvies i que per l'època de la qual venen s'han dedicat a les cures i a permetre que els altres descansin", ha dit. Amb tot, ha confessat que li ha semblat "increïble" poder descobrir la història que hi ha darrere de cadascuna de les puntaires gràcies a la realització de l'espectacle. "No són escenografia, les conec perfectament una per una", ha recalcat. Amb No puc arrencar-me el cap Pujol vol celebrar el repòs que ens és negat i reconèixer les cures i els afectes que ens donem unes persones a les altres per permetre’ns aquest descans.

stats