Literatura
Cultura 13/12/2010

Llucia Ramis rebrà el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel

L'escriptora i periodista mallorquina Llucia Ramis serà premiada el proper cap de setmana amb el guardó Bartomeu Rosselló-Pòrcel, concedit per l'Obra Cultural Balear (OCB) i que reconeix una persona o col·lectiu jove que ha excel·lit en el camp de l'animació cultural, de la investigació o de la creació

Acn
2 min
Llucia Ramis, nou premi

PalmaRamis, guanyadora del premi Josep Pla 2010, rebrà el guardó juntament amb vuit premiats més, entre els quals es troba la Fundació Teatre del Mar, l'economista menorquí Guillem López Casasnovas i el grup de música Aires Formenterencs.

Els Premis 31 de Desembre celebren aquest 2010 la seva 25a edició i ho fan al Teatre d'Artà el proper dissabte, 18 de desembre. Llucia Ramis rebrà aquest proper dissabte, 18 de desembre, un nou guardó per la seva tasca en el camp de la creació literària. L'OCB li ha concedit el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que premia precisament aquella persona o col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l'animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació. Ramis ja guanyà aquest mateix any el premi Josep Pla per la seva novel·la Egosurfing. Actualment col·labora en diversos mitjans de comunicació, la majoria d'ells de premsa escrita, tot i que també presenta i dirigeix el programa de llibres Això no és Islàndia d'IB3 Televisió.

Els premis s'entregaran en el marc de la Nit de la Cultura 2010, que se celebrarà aquest dissabte, 18 de desembre. L'OCB també entregarà el premi Francesc de Borja Moll, que distingeix una entitat que s'hagi destacat a les Balears per la seva dedicació a la normalització lingüística de la llengua, la cultura o la identitat nacional. Així, el premi serà per a la Fundació Teatre del Mar per la promoció, producció, programació i difusió d'espectacles teatrals dirigits a un públic majoritari. També es vol reconèixer la seva vocació teatral pública desplegada des de la iniciativa privada.

El premi Josep Maria Llompart serà per a l'economista menorquí Guillem López Casasnovas per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional, en relació amb les investigacions sobre economia, sobretot en el sector públic. El compositor i director de cors mallorquí Baltasar Bibiloni rebrà el premi Emili Darder per la seva extensa obra, de qualitat i prestigi, en l'àmbit de la música, preferentment coral.

El premi que reconeix una activitat cívica desplegada en un àmbit territorial o social determinat, el Bartomeu Oliver, serà per al grup de música Aires Formenterencs. Rebran el premi per la seva contribució a la recuperació del folklore popular de les Pitiüses des de fa vint-i-un anys. El llibre Dones de pagesia: els treballs i els dies, de Vicent Marí i Tur, rebrà el premi Miquel dels Sants Oliver, precisament per prendre el passat o el present de les Balears com a camp d'investigació o objecte d'estudi. Finalment el premi Gabriel Alomar serà per a Gabriel Fiol i Gomila, magistrat i president de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, per promoure l'ús del català en l'àmbit jurídic.

La junta directiva de l'OCB també vol distingir l'historiador etnogràfic i etnològic de Mallorca Antoni Gorrias i Duran i el premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya, convocat per la Caixa de Colonya des de l'any 1981 amb l'objectiu d'estimular la creació literària en català entre infants i joves.

stats