Art
Cultura 08/01/2021

Joan Oliveras i Bagués, nou president del Museu Nacional d’Art de Catalunya

L'empresari, joier i dissenyador pren el relleu de Miquel Roca i Junyent

Ara
1 min
Oliveras

BarcelonaJoan Oliveras i Bagués ha estat nomenat aquest divendres president del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) en substitució de Miquel Roca i Junyent, segons ha informat el departament de Cultura amb un comunicat.

Apassionat de l'art i la cultura, l'empresari, joier i dissenyador és mecenes i activista membre de la Fundació Amics del Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 2005 i del patronat de la Fundació Gran Enciclopèdia Catalana. També va ser vicepresident de la Fundació Museu Picasso de Barcelona fins l'any passat, membre de la Fundació de l'Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i acadèmic de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi, entre d'altres.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, agraeix la tasca "fructífera" de Roca al capdavant del museu: durant el seu mandat, que va començar el desembre del 2011, es van transformar les col·leccions d'art dels segles XIX i XX i, a continuació, de les de Renaixement i Barroc i s'han fet exposicions dels fons del museu al Brasil i el Japó. També s'han posat les bases per a la futura ampliació del museu i s'ha expandit el relat fins l'art català de postguerra.

stats