Cultura
Cultura 13/12/2020

El col·lectiu On Són les Dones?, distingit amb el Premi Muriel Casals de Comunicació 2020

Denuncia l'absència de dones en la política, la cultura, l'acadèmia i els mitjans de comunicació

Ara
1 min
Presentació de l'últim informe d'On Són les Dones

BarcelonaÒmnium Cultural ha decidit atorgar el Premi Muriel Casals de Comunicació al col·lectiu On Són les Dones? per la seva tasca a l’hora de reivindicar el paper de les dones en tots els àmbits de la societat i denunciar la anormalitat que suposa la seva absència en la política, la cultura, el món acadèmic i, sobretot, els mitjans de comunicació. “Se les guardona per haver aconseguit que ja no puguem mirar els mitjans sense fer aquesta lectura sobre la subrepresentació de dones opinadores”, destaca el jurat, format per Odei A.-Etxearte, Sara González, Àlex Gutiérrez, Núria Iceta, Albert Sáez, Sebastià Serrano i Marina Llansana.

El guardó, dotat amb 3.000 euros, es lliurarà en el marc de la 70a edició de la Nit de Santa Llúcia, que se celebrarà el 15 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que per quart any consecutiu no assistirà a la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes perquè està empresonat, ha afirmat: "Només viurem en un món millor si definitivament nosaltres, els homes, som capaços de parlar menys i escoltar més. Gràcies immenses a On Són les Dones? per ser el mirall".

El jurat destaca la feina que ha fet el col·lectiu i la seva “capacitat d’incidència i transformació real”, ja que són molts els àmbits on es veu el fruit de la seva tasca. A més, també remarquen “el fet d’haver nascut de manera espontània i haver sigut capaces d’articular-se i emprendre iniciatives conjuntes”, com la de “convertir-se en interlocutores institucionals per reclamar el compliment de la llei d’igualtat” davant del Síndic de Greuges o el Parlament de Catalunya.

stats