TEATRE
Cultura 15/05/2012

Broggi dirigeix 'Cyrano de Bergerac', 27 anys després del muntatge de Flotats

L'obra s'estrena a la Biblioteca de Catalunya el 23 de maig i es podrà veure fins al 22 de juliol

Acn / Efe
1 min
Pere Arquillué interpretant al Cyrano de Bergerac amb Marta Betriu / ACN, Pere Francesch

BarcelonaEl 26 de febrer de 1985 Josep Maria Flotats va estrenar el 'Cyrano de Bergerac', d'Edmond Rostand, en un espectacle que va tenir gran èxit i encara avui és recordat. Ara, 27 anys després d'aquella actuació, La Perla 29 presentarà el seu 'Cyrano' amb la direcció d'Oriol Broggi i amb Pere Arquillué com a protagonista.

'Cyrano de Bergerac' és la història d'un home enganxat a un enorme nas, i tota la seva vida gira al voltant d'aquest defecte. El clàssic francès parla de la mort, de la vida, de l'engany i de l'amor. "Aquell muntatge va ser una fita, per això ningú no s'ha atrevit des d'aleshores a tornar a portar aquest clàssic als escenaris barcelonins", ha indicat avui Xavier Bru de Sala, traductor de la versió que va dirigir Flotats, que és la mateixa que ha elegit Broggi. El propi Broggi ha reconegut que el muntatge de Flotats és un referent per al teatre català i per a ell mateix, ja que va veure l'obra quan era un nen i va ser una de les raons que el va portar a dedicar-se al teatre.

Produïda per La Perla 29, a l'obra hi actuen a més d'Arquillué, Marta Betriu, Bernat Quintana, Ramon Vila, Jordi Figueras, Isaac Morera, Babou Cham, Pau Vinyals, Andrea Portella i Emma Arquillué. L'obra s'estrena a la Biblioteca de Catalunya el 23 de maig i es podrà veure fins al 22 de juliol.

stats