MÚSICA
Cultura 10/06/2012

Oriol Padrós guanya el concurs de cançó de l'Esmuc

El sabadellenc Oriol Padrós guanya el primer concurs de cançó per a estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) amb Encara no. En la votació hi han participat més de 9.000 lectors de l'ARA.

Xavier Cervantes
2 min

BARCELONA.Formar el talent és un dels objectius de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). Formar-lo i donar-li visibilitat. Amb aquesta intenció, i amb la col·laboració de l'ARA, va promoure a finals de març el primer concurs de cançó adreçat als estudiants de l'escola. Més de 9.000 lectors del diari han participat en la votació oberta a la web de l'ARA. I el resultat ha determinat que la guanyadora sigui Encara no , d'Oriol Padrós, amb el 47% dels vots.

Padrós, nascut a Sabadell el 1990, fa dos anys que és a l'Esmuc estudiant interpretació de guitarra elèctrica moderna, però la seva relació amb la música ve de lluny. Als 15 anys ja escrivia cançons i, tot i la seva joventut, el seu currículum inclou feines amb la productora vallesana Ten Productions per als programes Operación Triunfo i Factor X . També toca en un parell de bandes "d'estils diferents", diu, i durant un any va col·laborar en el programa de Catalunya Ràdio Tot és molt confús , de Pere Mas.

Rocío Jurado en 'heavy metal'

"Al programa tenia una secció en què havia de crear música en temps real a partir de les indicacions de tres oients -explica Padrós-. Un proposava una cançó; un altre, un estil musical, i el tercer, una paraula que havia d'incloure en l'adaptació. La gent demanava coses ben estranyes, com ara fer Como una ola ,de Rocío Jurado, en heavy metal , però va ser molt enriquidor". Va haver de deixar la ràdio quan va començar els estudis a l'Esmuc, on rep classes del guitarrista Jesús Prieto Pitti . Padrós va compondre la cançó Encara no expressament per al concurs de l'Esmuc. "Els concursos són oportunitats, i en aquest hi havia de participar perquè és la meva escola", diu aquest músic, que admira Pat Metheny i The Beatles i que escolta sense prejudicis jazz, pop i música clàssica.

Padrós mira el futur amb un objectiu: poder dedicar-se a la producció musical i compaginar-la amb els concerts, però només per tocar coses que li agradin. Ara per ara, ja està treballant en noves cançons. "Aquest estiu vull acabar de perfilar els temes del meu primer CD", avança el guanyador del primer concurs de cançons de l'Esmuc.

stats